Kip in romige witte wijnsaus

25 - 07 - 2023 | Avondmaaltijd

Ontdek een heerlijk en eenvoudig recept voor romige kiphaasjes in witte wijnsaus. Deze malse kiphaasjes worden perfect op smaak gebracht en vormen de basis voor een heerlijke maaltijd. Samen met knoflook, sjalotten, cherrytomaten en courgette vormen ze een kleurrijk en smaakvol geheel. 

De saus, gemaakt van Casillero del Diablo sauvignon blanc en romige kookzuivel, geeft een heerlijke en volle smaak aan dit gerecht. Een vleugje verse bieslook, platte peterselie en frisse citroenrasp maken het plaatje compleet. De Casillero del Diablo sauvignon blanc is een frisse, droge wijn met tonen van perzik, meloen en citruszuren. Deze wijn gaat perfect samen bij dit gerecht.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram kiphaasjes
  • 2 tl kipkruiden naar keuze
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 10 gram verse bieslook
  • 10 gram verse platte peterselie
  • 150 ml Casillero del Diablo sauvignon blanc
  • 600 ml kookzuivel
  • 400 gram spinazie
  • Rasp van 1 citroen + 2 el citroensap

Zo maak je de kip in romige witte wijnsaus

Stap 1 | Breng de kiphaasjes op smaak met kipkruiden. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kiphaasjes in 6-8 minuten gaar. Haal de kip daarna uit de pan en zet opzij.

Stap 2 | Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalotten en halveer de cherrytomaten. Halveer de courgette in de lengte en snijd het in plakjes. Hak de bieslook en peterselie fijn.

Stap 3 | Fruit de knoflook en sjalotten gedurende 1-2 minuten in de pan waarin je de kip hebt gebakken. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten. Blus vervolgens af met de sauvignon blanc van Casillero del Diablo. Voeg de cherrytomaten toe en bak nogmaals 5 minuten. Voeg de fijngehakte bieslook en peterselie toe en roer goed door.

Stap 4 | Giet de kookroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg hand voor hand de verse spinazie toe en laat het slinken. Voeg nu ook de citroenrasp en sap toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus enkele minuten inkoken tot de gewenste dikte ontstaat.*

Stap 5 | Voeg de gebakken kiphaasjes weer toe aan de pan en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer met gekookte rijst, pasta of aardappelpuree.

*Blijft de saus wat dun en wil je deze dikker maken? Voeg dan wat maïzena toe of maak in een andere pan een roux door 2 el boter te smelten en hier 2 el bloem aan toe te voegen. Roer goed door tot er een egaal mengsel ontstaat. Zet het vuur laag en laat 3 minuten bakken op laag vuur. Giet de saus bij de roux en laat het geheel inkoken totdat de gewenste dikte is bereikt.


Heb je deze kip in romige witte wijnsaus gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat op Instagram te delen en @foodlies.nl te taggen.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]