Aardappels in schil

Aardappels in schil met pesto, rozemarijn en Parmezaanse kaas. Even in de oven of airfryer en klaar! Lekker met een stukje vlees of vis en wat groentes erbij.

Aardappels... gekookt, gebakken, gefrituurd, of gepoft ik ben er dol op. Mijn favoriet blijft toch echt wel deze aardappels uit de airfryer met pesto, kaas en rozemarijn. Zo op tafel en heerlijk met een stukje vlees en wat groentes erbij! Simpel is soms gewoon het lekkerst! Als je geen airfryer hebt kun je de aardappels ook gewoon in de oven doen, geen probleem! 

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 1 kilo aardappels met schil
  • 30 gram strooikaas / Parmezaanse kaas
  • 2 el groene pesto
  • rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 el gesmolten kokosolie / olijfolie

Optioneel:

  • 15 gram pompoenpitten

Zo maak je de aardappels:

  • Was de aardappels goed. Verwijder zo nodig de vieze plekjes. Snijd de aardappeltjes doormidden en doe ze in een bak.
  • Smelt de kokosolie in een pan en roer de pesto erdoorheen. Voeg de gewenste hoeveelheid peper, zout en rozemarijn aan de aardappels toe en giet de kokosolie met pesto over de aardappels heen.
  • Strooi er wat strooikaas / Parmezaanse kaas over en meng het geheel goed door elkaar.
  • Zet de airfryer aan op 190 graden en doe de aardappels erin gedurende 20 minuten. Als ze een bruin kleurtje krijgen zijn ze klaar! Geen airfryer? Doe dan de aardappels 25 á 30 minuten in de oven op 200 graden!

Tip: je kan de aardappels ook insnijden zoals op de foto en de pesto ertussen smeren!