Aardbeien romanoff

Een fris en simpel nagerecht. Een heerlijke combinatie van aardbeien met gemarineerde rode drijven. Om je dinner Goed mee af te sluiten!

Een lekker en fris nagerecht! Met dit nagerecht sluit je je dinner in ieder geval goed af!

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 200 ml slagroom
  • 750 gram aardbeien
  • 2 el wodka
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 sinaasappel
  • 250 gram druiven
  • 250 ml water
  • 150 ml witte wijn

Zo maak je de romanoff

  • Klop de slagroom stijf en zet het is de koelkast zodat het stevig wordt.
  • Snijd de druiven doormidden en haal zo nodig de pitjes eruit.
  • Verhit het water en voeg 1 el vanillesuiker en 150 ml witte wijn toe. Doe vervolgens de druiven erbij en breng het geheel aan de kook. Giet na 2 minuten de druiven af en laat ze afkoelen.
  • Verwijder het blad van de aardbeien en snijd ze in vieren. Meng de aardbeien met de wodka, vanillesuiker en geraspte sinaasappel.
  • Pureer een kwart van de aardbeien en meng de slagroom erdoorheen.
  • Verdeel de gemarineerde aardbeien en druiven over de vier glazen en schep de aardbeien romanoff er boven op.