Appeltaart balletjes

Healthy snack balls met appeltaart smaak! Een gezonde variant op de appeltaart met dezelfde smaak.

De carrotcake balletjes vielen er goed in de smaak en ik wilde er graag nog een andere variant op maken! Appeltaart ben ik erg dol op, maar voordat je dat gemaakt hebt ben je alweer een aantal uur verder. Het kost veel tijd en het is niet altijd even gezond, vandaar deze snack balls! Het voordeel van deze appeltaart balletjes is dat je ze snel gemaakt hebt en ze ook nog eens gezond zijn! Ideaal als tussendoortje. Door de kokossnippers krijgen ze een sneeuwbal effect, dus ook erg leuk voor de kerst bij de koffie! Deze balletjes hoef je niet eerst te bakken even in de keukenmachine of blender en dan heb je ze zo op tafel staan.

Ingrediënten

Voor 20 kleine balletjes

  • 50 gram havermout
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 65 gram appel

  • 2 tl kaneel
  • 1 el rozijnen
  • 2 á 3 tl honing
  • 20 gram kokosrasp

Zo maak je de balletjes

  • Week de dadels ongeveer 10 minuten in warm water, zodat ze wat zachter worden. Snijd ondertussen de appel in hele kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten behalve de kokossnippers in de blender of keukenmachine. Het deeg moet een beetje plakkerig aanvoelen. Is dit niet het geval voeg dan nog wat honing of dadels toe!
  • Rol met je handen balletjes en haal ze door de kokossnippers heen. Je kunt ze direct eten, maar heb je ze liever iets harder laat ze dan een aantal uur in de koelkast staan.