Bananen- rozijnenbrood met walnoten

Bananenbrood met rozijnen, walnoten en een vleugje kaneel. Lekker als ontbijt of  bij de koffie. Een gezond en verantwoord ontbijt of tussendoortje!

Dit bananen- rozijnenbrood met walnoten heb ik gemaakt met het amandelmeel van Sukrin. Om het bananenbrood iets zoeter te maken heb ik er ook Sukrin + aan toegevoegd! Door dat de suiker geen calorieën bevat wordt het bananenbrood niet ongezonder! Deze bananen- rozijnenbrood is te gebruiken als ontbijt of als tussendoortje! Deze bananenbrood is ook glutenvrij, doordat die gemaakt is van amandelmeel. Ook bevat het amandelmeel van Sukrin veel mineralen en antioxidanten. Je kunt hem goed bewaren in de diepvries. Zo kun je er lang van genieten.

Ingrediënten

Voor 1 bananen-rozijnenbrood

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram amandelmeel*
  • 50 gram boekweitmeel*
  • 25 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 25 gram Sukrin + **
  • 2 el melk
  • 75 gram walnoten
  • snuf zout
  • 2 el kaneel
  • 1/2 el speculaaskruiden
  • kokosolie om in te vetten

* In plaats van amandelmeel of boekweitmeel kun je ook ander meel gebruiken zoals 150 gram speltmeel.

** Geen Sukrin in huis? Vervang dan de sukrin door 2 el honing/agavesiroop.

Zo maak je de bananen- rozijnenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het amandelmeel, met boekweitmeel, havermout, bakpoeder, suiker, walnoten, kaneel, snuf zout en speculaaskruiden in een mengkom.
  • Klop de eieren los met de melk erbij. Prak de bananen en voeg deze aan het mengsel toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Voeg het meel aan de eieren toe en mix het in een keukenmachine tot een glad beslag.
  • Vet de cakevorm in met de gesmolten kokosolie. Giet het beslag erin en strooi de rozijnen eroverheen.
  • Bak het bananen- rozijnenbrood in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. Controleer regelmatig.