Bananenbrood taart

Met onder andere hazelnoten, cranberry's en pompoenpitten! Ideaal als ontbijt, lunch of snack.

Bananenbrood wordt vaak gebakken in een cakevorm. Ik wilde er graag iets anders mee doen en maakte hem daarom in een taartvorm! Deze bananenbrood is gemaakt van onder andere speltmeel, bananen, eieren, hazelnoten, cranberry's en pompoenpitten! Je kunt er helemaal je eigen twist aangeven en eraan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Niet alleen lekker als ontbijt maar ook als lunch of tussendoortje en ook nog eens gezond en zonder toegevoegde suikers! Deze bananenbrood is lactose vrij. Krijg je de bananenbrood taart niet in twee dagen op? Vries hem dan even in. Zo kun je er lekker lang van genieten! Een lekkere manier om van je (te) rijpe bananen af te komen.

Ingrediënten

Voor één taart van 18 cm

Basis

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 60 gram dadels zonder pit
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snufje zout
  • 10 gram kokosolie om in te vetten





Extra

  • 2 tl speculaaskruiden
  • 30 gram kokos
  • 2 zakjes JustNuts hazelnoot/cashewnoten mix*
* Geen JustNuts in huis? Voeg dan 20 gram hazelnoten,
20 gram cashewnoten, 2 el pompoenpitten en 20 gram
cranberry's en 20 gram rozijnen toe of 50 gram
andere noten naar eigen keus.

Zo maak je de bananenbrood taart:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan. Doe de banaan en dadels bij elkaar in een mengkom en pureer het met een staafmixer tot een glad beslag.
  • Voeg de eieren een voor een toe en klop het met een garde door het beslag heen.
  • Voeg vervolgens het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel toe. En eventueel de noten, kokossnippers en speculaaskruiden.
  • Roer het geheel tot een mooi en glad beslag.
  • Vet de taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.
  • Bak de bananenbrood taart vervolgens in 40 á 45 minuten gaar op 180 graden. Vergeet niet om af en toe een keer te kijken.
  • Laat de taart even afkoelen en genieten maar.

Tip: prik met een prikker in de taart. Komt deze er schoon uit dan is de taart gaar. Wordt de bovenkant al te bruin maar is de taart nog niet gaar? Bedek de bovenkant dan met zilverfolie.