Brownie

Brownie gemaakt van amandelmeel, banaan, walnoten, pure chocolade en cacoa. Een gezondere variant van de brownie, waar je lekker van kunt genieten!

Wie houdt er nou niet van een stuk brownie? Daarom maakte ik deze 'gezonde' brownie met onder andere amandelmeel, banaan, walnoten, pure chocolade en cacao. Zonder toegevoegde suiker en daarom een verantwoord tussendoortje. Toch blijven de ongezonde brownies ook wel heel heel erg lekker en dat moet ook zeker kunnen af en toe, want niet alles hoeft gezond te zijn! Toch kun je van deze brownie net iets meer snoepen. 

Ingredi├źnten

Voor 8 stukjes

  • 2 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 40 gram cacao
  • 50 gram kokosolie
  • 80 gram pure chocolade (70%)
    100 gram Sukrin chocolade
  • 30 gram Sukrin + (of 2 el honing)
  • 75 gram walnoten
  • 2 tl bakpoeder

Vervang de walnoten ook eens door hazelnoten!

Zo maak je de brownie

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en smelt de kokosolie in een pan met 30 gram pure chocolade. Klop de eieren los met een scheutje melk. Voeg alles bij elkaar en roer het geheel goed door.
  • Doe in een andere kom het amandelmeel, cacao, suiker, walnoten, bakpoeder en de overige chocolade. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de mengsels bij elkaar en kneed er met je handen een deeg van. Het deeg moet nog nat aanvoelen.
  • Vet een ovenschaal in met wat kokosolie of bakspray en giet het mengsel erin.
  • Bak de brownie in ongeveer 35 minuten gaar.

Wil je er nog een lekkere chocolade laag overheen? Neem dan een halve avocado, een halve banaan, 20 gram cacao en 20 gram gesmolten pure chocolade en mix dit met een keukenmachine of staafmixer. Giet het over de brownie heen en smullen maar!