Wortel tulbandjes

Een mugcake in een tulbandvorm met onder andere wortel, pompoenpitten, rozijnen en een vleugje kaneel!

Dat ik dol ben op carrotcake is nu volgens mij wel duidelijk. Al eerder maakte ik carrot muffins en een rijstontbijt met carrotsmaak! Nu maakte ik deze tulbandjes en ja je kunt al raden welke ingrediënten ik hiervoor heb gebruikt WORTEL! We kennen allemaal de mugcake wel, maar voor een ander effect heb ik tulbandvormpjes gebruikt! Het ideale is dat deze cakejes niet in de oven hoeven! 3 minuten in de magnetron is al genoeg! Dus ook handig voor een snel maar voedzaam ontbijt!

Ingrediënten

Voor 1 ontbijt (3 tulbandjes)

  • 50 gram wortel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 30 gram havermout
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 2 tl pompoenpitten
  • handje rozijnen

Zo maak je de tulbandjes

  • Prak de banaan en snijd de wortel in kleine stukjes.
  •  Klop de banaan met het ei los. Voeg vervolgens alle ingrediënten eraan toe en roer het goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de tulbandjes en doe ze vervolgens 3 minuten in de oven.
  • Garneer eventueel de tulbandjes nog met wat pompoenpitten en wortel! Ook lekker in combinatie met wat yoghurt!