Chocolademousse

Smeuïge chocolademousse met gekarameliseerde walnoten. Heerlijk als dessert om je diner goed mee af te sluiten!

De mensen die mij kennen weten dat ik dol ben op chocolade. Verslaafd aan chocolade ja dat kun je wel zeggen. Er gaat bij mij geen dag voorbij dat ik geen chocolade eet, daarom moest er een dessert komen met chocolade. Deze chocolademousse bevat maar een paar ingrediënten en is simpel om te maken. Heerlijk in combinatie met de gekarameliseerde walnoten.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 eieren
  • 100 gram pure chocolade
    100 gram Sukrin chocolade
  • 50 gram Sukrin regular*
  • 50 gram gekarameliseerde walnoten

    klik hier voor het recepten

* De suiker kan ook weg worden gelaten of vervangen worden door gewone suiker.

Zo maak je de mousse

  • Laat de chocolade au bain-marie smelten. (Zet een kom op een pan met warm water en laat de chocolade smelten roer af en toe door maar niet te vaak). Laat het daarna eventjes afkoelen.
  • Splits de eieren. Klop het eigeel en voeg hier al kloppend de gesmolten chocolade aan toe. Doe tenslotte de gekarameliseerde walnoten erdoorheen en roer het nog even door.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer/keukenmachine tot dat er pieken ontstaan.
  • Doe het chocolade mengsel bij de eiwitten in. Meng het geheel voorzichtig door elkaar met een spatel of lepel om zo weinig mogelijk luchtbelletjes te verliezen.
  • Verdeel het geheel over 2 glazen en laten het 3 á 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de chocolademousse na 3 á 4 uur uit de koelkast en garneer het met nog wat noten en chocolade.

Ook lekker met een scheutje amaretto of vervang de pure chocolade door caramel sea salt chocolade.