Cookies van chiazaad en chocolade

Zelfgemaakte cookies van chiazaad en chocolade voor bij de koffie of thee! Handig om mee te nemen als tussendoortje of bij de kids in de broodtrommel.

Cookies daar houden we van en we vinden het al snel 'gezellig' bij de koffie en thee, maar ik wilde een keer iets anders. Iets anders dan de havermout koekjes of stroopwafels en kwam uit bij deze chiazaad chocolade cookies. Ze zijn eenvoudig om te maken en ook leuk voor kinderen om te maken. Chiazaad bevat veel voedingsvezels, omega-3-vetzuren, calcium en eiwitten.

Ingrediënten

voor ± 20 koekjes

  • 10 gram chiazaad
  • 100 ml water
  • 150 gram spelt- of amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram cacaopoeder
  • 25 gram (pure) chocolade of 2 el cacaonibs
  • 2 el honing of agavesiroop
  • 2 el kokosolie

Zo maak je de cookies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Week de chiazaadjes in 100 ml water. Smelt de kokosolie in een pan en voeg de stukjes chocolade of cacaonibs eraan toe en roer het goed door.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed het met je handen tot een goed deeg. Dek het deeg af met (plastic)folie en laat het een kwartier rusten in de koelkast.
  • Strooi wat bloem op het aanrecht of pak een stuk bakpapier en rol het deeg hierop uit. Zorg ervoor dat het deeg ongeveer een halve centime dik is. Steek vervolgens de vormpjes eruit met een uitsteek vorm. Geen uitsteek vorm? Maak dan bolletjes en druk deze plat tot een halve centimeter.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en leg de cookies erop. Bak de koekjes vervolgens in 20 minuten af. Let op elke oven is weer anders dus houdt de cookies goed in de gaten.
  • Laat ze goed afkoelen en klaar zijn ze!