Gekarameliseerde walnoten

Walnoten met een vleugje kaneel. Zonder toegevoegde suikers dus een ideale zoete snack! Heerlijk voor op de borrelplank!

We hebben zouten noten, ongezouten noten, gebrande noten, ongebrande noten! Maar wat ik persoonlijk ook erg lekker vind zijn de gekarameliseerde noten! Het enigste nadeel is dat als je ze in de winkel koopt dat er allemaal toegevoegde 'ongezonde suikers' in zitten! Ik maakte deze gekarameliseerde walnoten met de suikers van Sukrin. Deze suikers bevatten geen calorieën dus zo kun je extra genieten van deze gekarameliseerde walnoten, zonder dat het slecht voor je is! Ook lekker in de yoghurt of in een taart.

Ingrediënten

Voor 100 gram

  • 100 gram walnoten
  • 75 gram kokosolie*
  • 25 gram roomboter*
  • 50 gram Sukrin +**
  • 1 el honing
  • 2 tl kaneel

* Je kan ook gewoon 100 gram kokosolie of 100 gram roomboter doen.
** geen Sukrin in huis? Vervang dan de Sukrin door 3 el honing/agavesiroop of een andere zoetstof.

Zo maak je de gekarameliseerde walnoten

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Smelt de boter en kokosolie in een pan. Voeg de suiker, honing en kaneel eraan toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Neem de pan van het vuur af en schep de walnoten erdoorheen. Zorg ervoor dat alle walnoten goed onder het mengsel zitten.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de walnoten eroverheen. Besprenkel de walnoten eventueel met nog wat suiker en doe ze voor ongeveer 10 á 15 minuten in de oven.
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Genieten maar!

De gekarameliseerde walnoten smaken ook goed in combinatie met rode bieten en wat geitenkaas of lekker door een salade heen!