Home made granola

Deze heerlijke granola is simpel om te maken. Met kaneel en speculaaskruiden maak je er een echte herfst granola van! Heerlijk voor in de yoghurt met wat framboosjes of ander fruit erbij! Tijdens het maken van deze granola komt de lekkere geur van speculaas vrij in de keuken!

Granola is mengsel van haver, pitten, noten, zaden en eventueel gedroogd fruit die je roostert in een oven. Granola behoord tot dezelfde ontbijtfamilie als muesli. Granola wordt geroosterd met honing en olie en bevat weinig suikers. Doordat je de granola zelf maakt weet je wat er in gaat! Granola is vooral lekker met yoghurt, maar ook als topping op je cracker of boterham met pindakaas! Heb je nog geen nagerecht? Dan kun je ook een lekkere hangop maken met granola en vers fruit erbovenop. Simpel en snel gemaakt en ook nog eens gezond. Waarom granola gezond is? Dat lees je in mijn blog. (link onder aan deze pagina)

Ingrediënten 

Voor ± 10-15 porties

  • 120 gram havermout
  • 30 gram super fruit muesli (van de Aldi)
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram walnoten
  • 4 el honing
  • 3 el kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl speculaas en koekkruiden
  • 20 gram kokos 

Zo maak je de granola

  • Verwarm de oven voor op ± 170 graden en leg bakpapier over de bakplaat heen.
  • Meng de ingrediënten door elkaar, behalve de kokosolie en de honing.
  • Verwarm in een pannetje de kokosolie tot het is gesmolten. Neem de pan van het vuur en voeg de honing toe. Roer dit goed door elkaar heen.
  • Voeg de kokosolie met honing toe aan het andere mengsel en roer alles goed door elkaar, zodat alles onder de kokosolie zit.
  • Verspreid het mengsel over de bakplaat en doe het voor 20 minuten in de oven. Controleer wel af en toe want elke oven is anders! Schep om de 5 minuten de granola om. Als de granola een bruin/goud kleurtje heeft is hij goed.
  • Laat het vervolgens 15 minuten afkoelen en doe het daarna in een weckpot of een goed afsluitende bak. Zo kun je de granola ruim 1,5 week bewaren.