Kokoscake

Gluten- en lactose vrije kokoscake en ook nog eens bom vol eiwitten.

Van Sukrin kreeg ik kokosmeel toegestuurd. Ik was daar erg benieuwd naar en had er nog nooit mee gewerkt. Ik ben zelf dol op kokos en wist al snel wat ik wilde maken! Ik kwam op deze kokoscake uit. Kokosmeel bevat veel eiwitten, vezels en gezonde vetten. In vergelijking met andere vezelrijke producten is kokosmeel laag in calorieën. Ook is kokosmeel glutenvrij en laag in suikers! De cake smaakt een beetje als kokosmakroons. Erg lekker dus voor de kokosliefhebber. Ik kan er zelf geen genoeg van krijgen en hij is zo gemaakt.

Ingrediënten

Voor 1 cake

  • 100 gram kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 75 ml kokosmelk
  • 80 gram kokosolie
  • 1 el honing of 1 el FiberSyrup
  • Merg van 1 á 2 vanille stokjes
    1,5 tl vanille extract
Kokoscake
Kokoscake

Zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie in een pan of magnetron.
  • Doe het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout in een mengkom en roer het goed door elkaar heen.
  • Doe in een andere kom de 3 eieren, kokosmelk, honing, kokosolie en vanille extract en mix het met een mixer of keukenmachine tot een schuimig mengsel. Meng het vervolgens met het meelmengsel tot een beslag. (Het beslag is qua structuur anders als andere soorten cakebeslag maar dit hoort zo)
  • Klop in een andere kom de 2 eiwitten stijf. Als er pieken ontstaan zijn de eiwitten goed. Schep met een spatel een eetlepel van het mengsel door de eiwitten en spatel het vervolgens goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens alles samen en spatel het nog eens goed door.
  • Vet een cakevorm of ovenschaal in of leg er bakpapier in. Giet het mengsel in de vorm.
  • Bak de cake in 30 á 40 minuten gaar. Laat hem daarna even afkoelen.
  • Bestrooi vervolgens de cake met (suikervrije)poedersuiker.