Aardappel salade

11-07-2017

Aardappels staan gewoon in de schijf van vijf en zijn daarom dus goed voor ons lichaam. Ze bevatten inderdaad koolhydraten, maar die koolhydraten hebben we allemaal nodig om ons lichaam gezond te houden. Deze aardappelsalade kun je zowel eten als lunch als avondeten en is ook handig om mee te nemen. Ik koos voor tonijn, maar je kunt hem uiteraard ook vegetarisch maken of de tonijn vervangen door kip als je niet zo dol bent op vis!

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 2 eieren
  • 450 gram voorgekookte aardappels in schil
  • halve groene paprika
  • 15 olijven
  • 1 appel
  • 10 druiven
  • 1 rode ui
  • 2 el halfvolle mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 blikje tonijn
  • 50 gram kappertjes
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Het lijkt een waslijst aan ingrediënten, maar de aardappelsalade is zo gemaakt.

Zo maak je de salade

  • Zet een pan met water op het vuur en kook de eieren ongeveer 8-10 minuten. Laat ze afkoelen en snijd de eieren daarna in vieren.
  • Doe de voorgekookte aardappels in een kom en giet er één eetlepel olijfolie overheen en wat peper en zout en roer het door elkaar.
  • Snijd de paprika, olijven, appel, druiven en rode ui in stukjes.
  • Meng 1 el yoghurt met twee el mayonaise door de tonijn heen en voeg er peper en zout naar wens aan toe.
  • Doe alles in een kom en roer de kappertjes er tenslotte doorheen.