Delicata chocolade + recept chocolademousse

06-11-2017

Terwijl ik een hap van mijn chocolade neem, begin ik met het schrijven van deze blog en daar heeft chocolade natuurlijk alles mee te maken! Sinds kort mag ik mij namelijk AH ambassadeur noemen! Hoe tof is dat? Dit keer ontving ik de nieuwe delicata chocolade testen en daar word je als grootste chocolade liefhebber natuurlijk heel blij van, want even eerlijk chocolade kun je toch nooit genoeg hebben?

Delicata assortiment

Sinds kort heeft Albert Heijn haar delicata assortiment uitgebreid met maar liefst 36 verschillende soorten chocolade met bijzondere smaakcombinaties en daar word ik heel nieuwsgierig van! Maar 36 verschillende smaken daar heb ik nog nooit van gehoord, dus ging ik een kijkje nemen welke smaken er allemaal waren. Uiteraard de smaken: wit, puur en melk, maar daarnaast ook hele aparte combinaties zoals: melk rode curry kokos en puur sojaboon wasabi. 

De chocolade is ingedeeld in verschillende groepen:

  • Every day happiness - Puur, melk en wit: in al je favoriete smaken.
  • Sparkling Happiness - Stralende chocolade met sprankelende smaken, zoals stroopwafel, aardbeien of walnoot.
  • Discover Happiness Jalapeñopeper, viooltjes of zeewier, ontdek vernieuwende smaken met verrassende ingrediënten. 
  • Original HappinessGeniet van de intense, kruidige of fruitige tonen die elke cacaosoort uniek maakt

Genoeg chocolade dus voor een onvergetelijk moment, met vrienden, familie of gewoon voor jezelf! Om ons geluk, bijzondere momenten en verhalen te delen of als troost. Chocolade kan echt altijd! Bij het ontbijt en zelfs bij het avond eten en al helemaal als toetje! 

Benieuwd naar de andere smaken

De test

Ik mocht voor jullie de volgende 8 smaken testen:

  • Puur walnoot vijg
  • Melk stroopwafel
  • Melk
  • Puur aardbei balsamico 
  • Crispy wit
  • Melk rode curry kokos
  • Pure chocolade Uganda 80% cacao
  • Do­mi­ni­caan­se Re­pu­bliek 37%


De puur walnoot en vijg vond ik het lekkerst, aangezien ik dol ben op pure chocolade, vijgen en noten en deze smaken bijzonder goed bij elkaar passen. Hiermee heb ik dan ook een heerlijke chocolademousse gemaakt. Het recept vind je hieronder terug. Het minst lekker vond ik de rode curry kokos, aangezien het wel een hele aparte combinatie is, maar vies was hij zeker niet! Uiteraard heb ik ook nog een recept voor jullie gemaakt!


Pure chocolade mousse

 Een zachte pure chocolademousse intens van smaak met walnoot, vijg en een vleugje kaneel. 

Ingrediënten

voor twee personen

Zo maak je de chocolademousse 

  • Smelt de De­li­ca­ta Puur wal­noot vijg chocolade au-bain-marie.
  • Splits de eieren.
  • Klopt het eiwit stijf in een vet vrije kom.
  • Als de chocolade gesmolten is roer je het eigeel er langzaam doorheen.
  • bestrooi 15 gram fijn gehakte walnoten met een snufje kaneel en roer deze door de chocolade heen.
  • Schep voorzichtig twee eetlepels eiwit door het chocolade mengsel en roer het rustig door.
  • Voeg vervolgens al het eiwit toe en spatel voorzichtig om totdat het eiwit is gemengd met de chocolade. 
  • Schep de chocolademousse in een bakje en sluit af. Laat de mousse vervolgens minimaal vier uur opstijven in de koelkast. 
  • Haal de chocolademousse uit de koelkast en bestrooi het vervolgens met de overige walnoten. 

Door de slagroom weg te laten in de chocolademousse krijg je een intense chocolade smaak aan je chocolademousse, vandaar geen slagroom in dit recept!