Appelcrumble

19-09-2017

Wie kent haar niet Anne  ! Op haar Instagram & foodblog : Healthyfoodlove.nl deelt ze de heerlijkste gezonde recepten. Bakken kan ze als de beste en haar recepten zien er altijd weer heerlijk uit! Vandaag deelt ze het recept van deze heerlijke gezonde appelcrubmle op mijn blog! Een warm ontbijt of toetje voor de herfstachtige dagen die er weer aan zitten te komen. 

De herfstdagen komen er weer aan en wat is er dan lekkerder dan je dag te starten met appeltaart. Ik heb een heerlijk recept voor je van een appelcrumble die binnen een half uurtje bij jou op tafel kan staan. - Anne

Ingredi├źnten

Voor het kruimelbeslag:

  • 25 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 el ahornsiroop
  • 3 el kokosolie (ongesmolten)

Voor het appelmengsel:

  • 2 appels
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el peace & granola spices (green gypsy) of koekkruiden
  • Handje walnoten

Zo maak je de appelcrumble:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie.
  • Meng het havermout, amandelmeel, ahornsiroop en kokosolie met je handen tot een klonterig geheel.
  • Verdeel de appels in stukjes en voeg hier de ahornsiroop, kruiden en de walnoten in stukjes aan toe.
  •  Verdeel de appelstukjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het kruimelbeslag en eventueel wat extra noten hier overheen.
  • Bak het geheel in ongeveer 30 minuten af.
  • Serveer je appelcrumble met wat Griekse yoghurt en vergeet vooral niet te genieten!

Het is natuurlijk het lekkerste om het warm te eten maar je kan het ook makkelijk bewaren in de koelkast voor een later moment.

Enjoy!

Liefs,

Anne - Healthyfoodlove.nl