Appeltaart havermout

30-10-2017

Mijn favoriete ontbijt is toch wel echt havermout op moment en dat eet ik dan ook bijna elke ochtend. Het moet wel heel raar lopen, wil ik daar geen zin in hebben. Mijn favoriete havermout op moment is de appeltaart havermout. Voor iedereen die graag appeltaart wil eten in de ochtend, maar toch gezond wilt doen, kan ik dit recept zeker aanraden. Zelfs als je niet zo dol bent op havermout is deze appeltaart havermout zeker het proberen waard! Heerlijk met een vleugje kaneel en je favoriete noten. Lactose-, glutenvrij, vegan en eventueel ook suikervrij te maken, zodat iedereen ervan kan genieten! 

Ingrediënten 

Voor één portie

  • 40 gram havermout
  • 1,5 tl kaneel
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 kleine appel
  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram ongezouten noten naar keus

Optioneel:

  • 1 tl honing /agave siroop / zoetmiddel


Zo maak je de havermout

  • Doe de havermout en de kaneel in een pan en roer het goed door.
  • Voeg vervolgens de amandelmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  • Als de havermout begint te koken, draai je het vuur wat lager en blijf je de havermout goed doorroeren.
  • Als de havermout de gewenste structuur heeft zet je het vuur uit en roer je er eventueel wat honing doorheen.
  • Snijd de appel in stukjes en strooi er wat kaneel overheen en maak de appel even warm in de magnetron of roer hem direct door de havermout heen. 
  • Strooi er vervolgens nog wat rozijnen en nootjes overheen en genieten maar.

Voedingswaarde - 1 portie

  • 432 kcal 
  • 65,4 gram koolhydraten
  • 13,9 gram vet waarvan 2 gram verzadigd
  • 11,4 gram eiwitten

Wil je hem graag lager in calorieën? Laat dan eventueel de noten of rozijnen achterwegen. Liever wat meer eiwitten? Vervang dan de amandelmelk door halfvolle melk.