Appeltaart mugcake

29-03-2017

Voor een mugcake kom ik in de ochtend graag mijn bed uit. Ik vond mijn mugcakes altijd een beetje standaard worden dus maakte ik dit keer een mugcake met een twist. Appeltaart is en blijft mijn favoriete taart. Dus je kunt wel raden denk ik wat voor mugcake ik heb gemaakt! Een creamy appeltaart mugcake! Op een gezonde manier genieten van een heerlijke appeltaart. Niet alleen lekker als tussendoortje maar ook goed te gebruiken als ontbijt! Hier kom jij je bed toch ook voor uit? Deze mugcake is gluten- en lactosevrij en je hebt er geen oven voor nodig! Een magnetron is al genoeg! Binnen een handomdraai heb jij dit lekkere recept op de ontbijt tafel staan.

Ingrediënten

Voor 2 á 3 glazen

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 30 gram havermout
  • 1 appel
  • 3 el rozijnen
  • kaneel
  • Aplro mild en creamy vanille
    Of een andere variant van Alpro

Zo maak je de appeltaart mugcake

  • Prak een banaan.
  • Voeg de banaan, het ei en de havermout toe in een kom en mix dit door elkaar tot een beslag.
  • Voeg vervolgens de helft van de rozijnen en de kaneel toe aan het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over 2 á 3 glazen en doe het voor 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en mix dit met een snufje kaneel en de rest van de rozijnen.
  • Haal de mugcakes uit de magnetron en giet er vervolgens een laagje Alpro overheen.
  • Doe vervolgens het appelmengsel over de Alpro en zet het geheel nog een minuut in de magnetron!
  • En nu genieten van je healthy appeltaart!

Geen Alpro of andere vla in huis? Dan laat je de Alpro/vla toch gewoon weg!

Wil je er een eiwitrijke variant van maken? Voeg er dan 20 gram eiwitpoeder aan toe. Mijn voorkeur gaat naar de vanille variant uit.