Banaan ei pannenkoeken

28-06-2017

Iedereen kent ze wel de pannenkoeken die alleen van banaan en ei worden gemaakt! Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, ze zijn ook nog eens gezond en daarnaast kun je er eindeloos me blijven variëren. Daarom deel ik met jullie mijn favoriete banaan ei pannenkoeken recept! Een lactose en glutenvrije variant om gewoon lekker van pannenkoeken te kunnen genieten. In de ochtend niet zoveel tijd om de pannenkoeken te maken? Maak ze dan al een avond van tevoren en bewaar ze in de koelkast of in de vriezer! Zo kun je zelfs met weinig tijd genieten van een goed en lekker ontbijt.

Ingrediënten

Voor één persoon

Zo maak je de pannenkoeken

  • prak de banaan of snijd deze in stukjes.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en blender het geheel tot een gladde massa.
  • Verhit wat boter of olie in een pan en bak kleine pannenkoekjes. Dit is makkelijker met omdraaien!
  • Wanneer de bovenkant wat droger begint te worden kun je de pannenkoek omdraaien en bak je de andere kan nog even bruin.
  • Garneer de pannenkoeken eventueel nog met wat kwark, vers fruit en cacao nibs of andere favoriete toppings!

Variatie tips

  • Voeg een handje blauwe bessen toe
  • Voeg 1 tl cacao poeder toe voor bananen chocolade pannenkoeken.
  • Voeg 2 el rozijnen toe
  • Voeg 1 el kokosrasp
  • Voeg een handje spinazie toe
  • Schenk wat maple siroop of zero syrup over de pannenkoeken heen.