Banaan ei pannenkoekjes

14-07-2017

Een gezond en voedzaam begin van de dag en dat met pannenkoekjes? Dat kan zeker! Heb je in de ochtend eens wat meer tijd? Pak dan een pan en ga aan de slag! Deze pannenkoekjes bevatten onder andere banaan, ei en havermout! Zo krijg je gelijk wat fruit en vezels binnen tijdens je ontbijt en wat eiwitten natuurlijk. Je kunt zelf je eigen toppings kiezen. Let hierbij wel op voor welke toppings je gaat en de hoeveelheid hiervan! Ga niet voor toppings met veel suikers, want dan zijn de pannenkoekjes niet meer zo gezond en dat willen we natuurlijk niet! 

Door lactosevrije yoghurt/kwark te gebruiken maak je de pannenkoeken lactosevrij en door glutenvrije havermout te gebruiken zijn de pannenkoeken ook nog eens glutenvrij! 

Ingrediënten

Voor één persoon

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 el (lactosevrije) halfvolle yoghurt of kwark
  • 1 tl kaneel
  • 1 el olijfolie

Zo maak je de pannenkoeken

  • Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine of blender en mix het tot een glad beslag. 
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak kleine pannenkoekjes. Dit is makkelijker met omdraaien!
  • Wanneer de bovenkant wat droger begint te worden kun je de pannenkoek omdraaien en bak je de andere kan nog even bruin.
  • Garneer de pannenkoeken eventueel met gezonde toppings zoals: vers fruit, wat yoghurt / kwark of een handje ongezouten noten. 

Voedingswaarde

  • 391 kcal
  • 44,5 gram koolhydraten
  • 14,4 gram vet waarvan 4 gram verzadigd
  • 20 gram eiwitten