Bananen perzik brood

04-08-2017

Bananenbrood ligt hier in huis altijd in de diepvries op voorraad. Het is makkelijk wanneer je haast hebt in de ochtend of gewoon zin hebt in een lekkere maar ook verantwoorde snack. Zelf vind ik in de zomer de perzikken altijd heerlijk en dan vooral die wilde perzikken. Toen ik wat bananen te kort kwam om mijn bananenbrood te maken, gebruikte ik dus perzikken en daar kwam dit heerlijke recept uit die ik gewoon met jullie moest delen! Deze bananenbrood is lactosevrij en ook eventueel glutenvrij te maken. Vervang dan het speltmeel door boeweit- of amandelmeel. Let op de smaak veranderd wel iets! Voor extra eiwitten voegde ik er een schep eiwitpoeder naturel bij van Happy Protein. Het voordeel van is dat deze eiwitpoeder de smaak niet beïnvloed. Heb je dit niet in huis? dan kun je het eventueel ook weg laten.

Ingrediënten 

Voor één brood

  • 3 (wilde) perzikken of nectarines
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 165 gram speltmeel
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 1 tl bakpoeder
  • zakje baking soda
  • 2 el kokosrasp
  • 50 gram ongezouten noten
  • 1 á 2 tl kaneel of pumpkin spice
  • snufje zeezout
  • Kokosolie om in te vetten

Optioneel:

Zo maak je het brood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een cakeblik in met wat (kokos)olie of gebruik bakpapier.
  • Doe twee bananen, dadels, eieren, speltmeel, bakpoeder, (eiwitpoeder) en kaneel in een blender en mix alles tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een kom. Snijd ondertussen twee perzikken in blokjes, meng deze samen met de noten en het kokosrasp door het beslag heen en vergeet er niet wat zout aan toe te voegen.
  • Snijd de laatste perzik in plakjes.
  • Giet het beslag in de cakevorm en leg de plakjes perzik boven op. Bak hem in ongeveer 45-50 minuten gaar. Prik een prikker in het brood. Komt deze er droog uit? Dan is het brood klaar.
  • Laat hem afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken en bewaar het in de diepvries.