Bananen pinda repen

22-08-2017

Een verantwoorde snack zonder toegevoegde suikers en ook nog eens gluten- en lactosevrij, daarnaast zijn ze ook nog eens geschikt voor veganistische levensstijl. Ideaal om mee te nemen naar school, werk of sport. Deze repen kun je ook nog eens raw eten, maar je kunt ze natuurlijk ook even in de oven doen voor een cruncy bite! Zelf ben ik dol op de combinatie banaan en pinda's. 

Ingrediënten

Voor acht koeken

  • 1 rijpe banaan
  • 1 el ahorn siroop
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el pindakaas
  • 80 gram havermout
  • 45 gram zonnebloempitten
  • 1 handje ongezouten pinda's
  • 1 tl kaneel

Zo maak je de koeken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden als je de koeken wilt afbakken.
  • Prak de banaan.
  • Verwarm de olie en de ahorn siroop in een pannetje, maar laat het niet koken. Roer het goed door elkaar en voeg vervolgens de geprakte banaan er aan toe. 
  • Meng de havermout, zonnebloempitten, gehakte pinda's en kaneel met elkaar.
  • Voeg vervolgens alle ingrediënten samen en roer er een plakkerig beslag van.
  • Pak een bakplaat en leg hier een vel pakpapier op.
  • Verdeel het deeg over de bakplaat en zorg ervoor dat het deeg ongeveer 0,5 cm dik is.
  • Verdeel de koek alvast in acht gelijken stukken en bak ze in ongeveer 10 á 15 minuten goudbruin.
  • Laat ze daarna goed afkoelen, zo worden ze namelijk nog wat knapperiger.
  • De koeken kun je goed in de diepvries bewaren. 

Voedingswaarde - 1 koek

  • 144,5 kcal
  • 13 gram koolhydraten
  • 7,6 gram vet waarvan 0,5 gram verzadigd
  • 3,9 gram eiwitten