Bananen pindakaas koeken

18-08-2017

Wie van jullie is er nog meer zo dol op de combinatie banaan en pindakaas? Dan moet je zeker eens deze bananen pindakaas koeken proberen. Heerlijk met havermout, zaden en noten en helemaal vegan, glutenvrij, suikervrij en lactosevrij! Ideaal als tussendoortje maar ook als ontbijt met wat plakjes banaan of een laagje pindakaas! Gemakkelijk te maken en ook nog eens gezond! Heb je geen oven? Deze koeken kun je ook raw eten, zeker net zo lekker! 

Ingrediënten

Voor acht koeken

  • 1 banaan
  • 1 el pindakaas 
  • 80 gram Bananabread granola of havermout
  • 45 gram zonnebloempitten 
  • 1 handje ongezouten pinda's
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosolie
  • 1 el honing

Zo maak je de koeken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden als je de koeken wilt afbakken.
  • Prak de banaan.
  • Smelt de kokosolie met de honing in een pannetje en voeg de banaan er aan toe.
  • Meng de havermout, zonnebloempitten, gehakte pinda's en kaneel met elkaar.
  • Voeg vervolgens alle ingrediënten samen en roer er een plakkerig beslag van.
  • Pak een bakplaat en leg hier een vel pakpapier op. 
  • Verdeel het deeg over de bakplaat en zorg ervoor dat het deeg ongeveer 0,5 cm dik is.
  • Verdeel de koek alvast in acht gelijken stukken en bak ze in ongeveer 10 á 15 minuten goudbruin.
  • Laat ze daarna goed afkoelen, zo worden ze namelijk nog wat knapperiger. 
  • De koeken kun je goed in de diepvries bewaren.