Bananenbrood met amandelmeel

2 - 09 - 2020 | Zoete snacks

Ingrediënten

Voor één cake

  • 200 gram volkoren speltmeel of havermeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el koek en speculaaskruiden
  • 4 rijpe bananen (het liefst zo bruin mogelijk)
  • 50 gram (medjoul)dadels
  • 3 eieren
  • 50 gram ongebrande pecannoten of walnoten

Zo maak je het bananenbrood

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet in met wat boter/olie. Zeef in een grote kom het speltmeel of havermeel met het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.

Stap 2. Pel 3 bananen en verwijder indien nodig de pit uit de (medjoul)dadels. Maal de dadels en bananen fijn in de keukenmachine of blender. Laat rustig draaien en voeg één voor één de eieren toe.

Stap 3. Hak de pecannoten/walnoten grof. Schep de bananenpuree en gehakte noten door het meelmengsel en verdeel over de cakevorm. Halveer de overige banaan in de lengte. Verdeel over het beslag en druk voorzichtig een beetje aan. Bak in ongeveer 35 minuten gaar in het midden van de oven. Laat vervolgens afkoelen.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]