Bananenbrood

19-02-2017

Bananenbrood is een recept dat hier thuis vaak gemaakt wordt. De reden hiervan is, omdat een bananenbrood erg gezond is en het zo gemaakt is. Ik krijg dan ook vaak te horen hoe je een bananenbrood maakt. Voor jullie heb ik hier de basis! Je kunt er dan zelf aan toevoegen wat jij lekker vindt. Voeg er bijvoorbeeld noten, cacao, kokos of rozijnen aan toe. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of lunch. Snijd het bananenbrood wanneer het afgekoeld is en bewaar de helft in plakjes in de diepvries. Zo kun je nog langer genieten van je bananenbrood!

Ingrediënten

Voor één bananenbrood

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 60 gram dadels zonder pit
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie of bakspray om in te vetten

Dit voegde ik er nog aan toe:

  • 50 gram gehakte noten naar keuze
  • 1 el kaneel of speculaaskruiden

Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen.
  • Doe de banaan en de dadels bij elkaar in een kom en pureer het met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de eieren een voor een toe aan de bananen en klop het met een garde door het beslag heen.
  • Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout.
  • Voeg het meel toe aan het banaan- eimengsel en roer het geheel met een keukenmachine door elkaar heen of roer het met een lepel goed door.
  • Vet een cakevorm in met kokosolie of bakspray en giet het mengsel er in.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten gaar in de oven.