Barron Honing

03-07-2017

Honing is een van mijn favoriete zoetstoffen. Ik gebruik het daarom ook vaak bij het bakken, maar vind het ook heerlijk door de yoghurt heen of om er een marinade van te maken. Maar welke honing is nou het lekkerste? Ik gebruik voor mijn gerechten altijd de honing van www.barronhoning.nl en hier heb ik verschillende redenen voor. Deze redenen lees je hieronder

Barron Honing

De honing van Barron Honing is 100 % biologische rauwe honing gaangezien er geen gebruikt wordt gemaakt van kunstraat. Daarnaast vinden ze belangrijk om bij te dragen aan het verminderen van papier- en glas verspilling. Dit doen ze door gebruik te maken van gerecyclede dozen en gerecycled glas. De natuur blij, wij b(l)ij!

Wist je dat de honing van Barron honing gezond is voor het lichaam? Rauwe honing is namelijk rijk aan essentiële mineralen zoals ijzer, koper, fosfor en mangaan en draagt bij aan een goed immuunsysteem. Dus voeg gerust een beetje honing toe aan je ontbijt, lunch, snack of diner! Het maakt het gerecht niet alleen lekkerder, maar het is dus ook nog eens gezond. Daarnaast zijn er geen suikers of conserveringsmiddelen aan de honing toegevoegd.

Producten

Bij Barron honing kun je terecht voor verschillende soorten honing, maar je kunt er natuurlijk ook een honing lepel bij bestellen, want wat is honing zonder honing lepel? Barron Honing biedt zowel Acacia honing als bloemenhoning aan voor een aantrekkelijke prijs.

Als ik de honing in één woord moet omschrijven is het eerste woord wat in mij opkomt 'yum'. Vandaar dat ik het ook yum honing noem. Deze honing is daarom ook echt niet te vergelijken met de honing uit de supermarkt. De Barron Honing is namelijk erg vers en zonder toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen en dat proef je ook zeker! Dus ik zeg: zeker het proberen waard!

Voor meer informatie en de producten kun je altijd hier even een kijkje nemen!

Bananenbrood met honing

Natuurlijk heb ik voor jullie ook een gezond recept gemaakt met de honing, namelijk een bananenbrood met een appeltaart topping! Blijf mijn blog goed volgen, want binnenkort volgen er meer recepten met de honing! 

Ingrediënten

Voor één bananenbrood met honing

  • 3 bananen
  • 50 gram dadels
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 100 gram rozijnen
  • snufje zout

Topping:

  • 200 gram cottage cheese
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bloemen honing
  • 1 geraspte appel

    Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een cakeblik in met olie of boter en plaats hem alvast in de oven.
  • Doe 2 bananen, dadels, eieren, speltmeel, bakpoeder, honing, speculaaskruiden en het kaneel in een blender en mix alles tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een kom. Snijd ondertussen de laatste banaan in blokjes en meng deze samen met de rozijnen door het beslag heen en vergeet er geen snufje zout aan toe te voegen.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak hem in ongeveer 45-50 minuten gaar. Prik een prikker in het brood. Komt deze er droog uit? Dan is het brood klaar.
  • Laat hem afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken en bewaar het in de diepvries.

Zo maak je de topping

  • Meng de cottage cheese, met de kaneel, de honing en een geraspte appel door elkaar en smeer het over een plak bananenbrood heen!