Bieten chiapudding

02-09-2017

Geschreven door Stephanie

Een goede portie groenten in je ontbijt? Het kan! Iedereen kent ze wel, de smoothies met spinazie en de gezonde worteltaart! Ik zocht een ander alternatief! Rode biet! Er zijn 'haters' en 'lovers'. Ik sta met beide voeten in het 'lovers'-kamp! Je kan er zoveel lekkers mee maken: rauw geraspt, gekookt in een salade met geitenkaas of in een ovenschotel samen met zoete aardappel! Ik dacht, waarom ook niet als ontbijt?

Trial and error bracht me bij deze topper: zoete rode bietchiapudding met amandel&appel! Niet alleen lekker, ook handig klaar te maken de avond voordien! In de ochtend uit de koelkast halen en klaar!

Ingredi├źnten

Voor 2 porties
  • 300ml ongezoete amandelmelk
  • 100gr gekookte rode biet
  • 5 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 appel
  • Een hand vol rozijnen
  • Een hand vol amandelschilfers

Zo maak je de chiapudding

De avond ervoor

  • Mix de gekookte rode biet met de amandelmelk. Voeg de chiazaadjes en de agavesiroop toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast.

De ochtend zelf

  • Voeg de rozijnen toe en roer alles nog een keer goed door elkaar, en schep de chiapudding in de gewenste kommetjes.
  • Schil de appel en snij in kleine stukjes en werk samen met de amandelschilfers af als topping!
  • En smullen maar!