Bloemkool couscous

12-07-2017

Ik ben dol op couscous. Volkoren couscous is van zichzelf al gezond, maar door de couscous te vervangen door bloemkool, maak je het recept nog gezonder. Ideaal voor een lichte lunch en de structuur en smaak van bloemkool verschilt nauwelijks van 'normale' couscous. Je kunt dit recept zowel vegetarisch als veganistisch maken. Ook kun je volop blijven variëren met de ingrediënten die je aan de couscous toevoegt! De couscous kun je zowel warm als koud eten, dus ook ideaal voor on the go en zo krijg je gemakkelijk wat extra groentes binnen! 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 200 gram kipfilet (plantaardige kipstukjes)
  • 15 gram margarine / olijfolie om in te bakken
  • 1 grote bloemkool
  • handje rozijnen
  • 1 punt paprika
  • 1 courgette of aubergine
  • 100 gram champignons
  • ± 15 zwarte olijven in plakjes
  • 2 el soja saus
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 2 handjes rucola
  • 40 gram cashewnoten

Kruiden:

  • 2 á 3 tl kaneel
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • peper en zout naar wens

Voeg geen kant en klare zakjes met bijvoorbeeld couscous kruiden toe. Deze zakjes bevatten namelijk over het algemeen veel zout! Beter kun je je eigen kruiden toevoegen, zo weet je wat er in gaat! 

Zo maak je de bloemkoolcouscous

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie of vloeibare margarine in de pan en voeg de kip toe.
  • Doe wat peper en zout over de kip en bak de kip goudbruin.
  • Snijd de bloemkool een roosjes en doe de bloemkool roosjes in de keukenmachine. Doe dit in twee keer, anders past het waarschijnlijk niet in je keukenmachine.
  • Maal ze tot kleine couscous korrels, maar laat ze niet te lang doordraaien, want dan onstaat er een vochtige pap.
  • Week de rozijnen in een laagje lauw water.
  • Snijd de groentes die je aan het gerecht toevoegt fijn.
  • Voeg de groentes aan de kip toe en bak de groentes nog even mee en voeg er wat peper aan toe naar wens.
  • Schep nu de bloemkoolcouscous en rozijnen erbij en de bovenstaande kruiden met de sojasaus. Als je hem goed op smaak vind is je couscous klaar. Voeg anders nog wat kruiden naar wens toe.
  • Wanneer je de couscous serveert doe je er nog wat rucola, geitenkaas en cashewnoten bij! 

Gemiddelde voedingswaarde - 1 portie

  • 453 kcal
  • 44 gram koolhydraten
  • 15,3 gram vet waarvan verzadigd 4,5 gram
  • 35 gram eiwitten