Bloemkool couscous

07-08-2017

Coucous heb ik altijd al heerlijk gevonden, maar vroeger maakte we hem vaak met een pakje, ja een pakje dat lees je goed! Maar dat is al lang verleden tijd. Nu maak ik alles vers en zelf en dat zonder pakjes. Waarom? Het is veel lekkerder en een stuk gezonder en een stuk makkelijker dan je denkt! Ik maakte dit keer de couscous van bloemkool en eerlijk je proeft de bloemkool echt niet! Het smaakt gewoon naar echte couscous door de ingrediënten en de kruiden die je toevoegd aan het gerecht! Door bloemkool te gebruiken is je maaltijd een stuk lichter. Zowel warm, als koud te eten. Opgewarmd is hij zelfs nog lekkerder dan dat je hem direct eet, dit komt doordat de kruiden er zo beter in kan trekken.

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 1 grote bloemkool
  • 300 gram kipfilet of plantaardige kipstukjes
  • 1 punt paprika
  • 1 courgette of aubergine
  • 100 gram champignons
  • handje rozijnen
  • ± 15 zwarte olijven in plakjes
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 el soja saus
  • kokosolie om in te bakken

Kruiden:

  • 2 á 3 tl kaneel
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • peper en zout naar wens

Zo maak je de bloemkoolcouscous

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de kokosolie in de pan en voeg de kip toe.
  • Doe wat peper en zout over de kip en bak de kip goudbruin. 
  • Snijd de bloemkool een roosjes en doe de bloemkool roosjes in de keukenmachine. Doe dit in twee keer, anders past het waarschijnlijk niet in je keukenmachine. 
  • Maal ze tot kleine couscous korrels, maar laat ze niet te lang doordraaien, want dan onstaat er een vochtige pap.
  • Week de rozijnen in een laagje lauw water.
  • Snijd de paprika, courgette of aubergine, olijven en champignons fijn. 
  • Voeg de groentes aan de kip toe en bak de groentes nog even mee. Voeg ook wat peper en zout toe. 
  • Schep nu de bloemkoolcouscous en rozijnen erbij en de bovenstaande kruiden met de sojasaus. Als je hem goed op smaak vind is je couscous klaar. Voeg anders nog wat kruiden naar wens toe.
  • Wanneer je de couscous serveert doe je er nog wat rucola, geitenkaas en cashewnoten bij!