Boerenkool pompoen salade

15-10-2017

Hi lieve lezers van Foodlies.nl en volgers van de lieve Lisa, wat leuk dat ik vandaag één van mijn favoriete recepten met jullie mag delen. Voordat ik meteen met de deur in huis val wil ik mijzelf eerst nog even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Merel, 27 jaar en het gezicht achter de website Healthy Wanderlust. Dit is mijn persoonlijke stukje op het internet en een inspiratie platform voor jullie voor het ontwikkelen en behouden van een gezonde en gelukkige levensstijl.

Lisa heeft mij gevraagd om een favoriet recept met jullie te delen en ik heb gekozen voor de geroosterde pompoen en boerenkool salade met knapperige gekruide tempeh. Niet alleen omdat dit gerecht perfect past bij deze tijd van het jaar, maar ook omdat dit een favoriet recept is van de lezers van Healthy Wanderlust. Hopelijk maak ik jullie hier ook blij mee.

Ingrediënten 

Voor twee personen 

  • 75 gram boerenkool
  • 200 gram tempeh
  • 30 gram cashewnoten
  • 150 gram kikkererwten
  • 450 gram pompoen
  • 1 1/2 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl kerrie kruiden
  • paprikapoeder
  • 1 tl (zoete) mosterd
  • olijfolie
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • peper / zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de pompoen en snij in kleine stukjes. Plaats een pan op het vuur met ruim kokend water en voeg de stukjes pompoen en een snufje zout hier aan toe. Laat de pompoen in 10 minuten gaar koken.
  • Meng nu de (afgegoten) kikkererwten met 1 tl olijfolie, 1 tl kerrie poeder, een halve tl rozemarijn en een flinke snuf gemalen peper en zout. Zet dit even aan de kant.
  • Snij de tempeh in kleine stukjes en bak deze voor 15 minuten in 3 el olijfolie tot ze knapperiger zijn. Schep regelmatig om zodat de stukjes niet aanbranden.
  • Giet in de tussentijd de pompoen af (prik even in de stukjes om te checken of deze zacht genoeg zijn).
  • Vul een bakblik met de stukjes pompoen en verdeel hier 1 a 2 el olijfolie, 1 tl rozemarijn en een snufje peper en kerriepoeder toe. Schep goed door en plaats het bakblik voor 15 minuten in de oven.
  • Mix nu de dressing voor de boerenkool door elkaar (1/2 tl (zoete) mosterd, 1 el olijfolie + 1 tl sesamolie) en de dressing voor de tempeh (2 el olijfolie, 1 tl sesamolie, 1 tl sojasaus, 1 tl paprika poeder en een snufje zout).
  • Plaats nog een kleinere pan op het vuur om de boerenkool in 6 minuten gaar te koken.