Kruidige carrot cake

13-11-2017

Ik ben dol op carrot cake en maak hem vaak in een cakevorm, maar dit keer maakte ik hem eens in een taartvorm. Een stuk taart als ontbijt klinkt toch goed in de oren? Met deze carrot cake kan dat gewoon, want deze taart is erg voedzaam, suikervrij en een bron van vezels. Wat wil je nog meer? Ook lekker met een beetje yoghurt, pecannoten en honing erbij! Daarnaast is hij ook erg lekker als snack! Ik gebruik de speculaaskruiden van Green Gypsy!

Ingrediënten

Voor één taart Ø 18 cm of cake

  • 175 gram wortel
  • 170 gram speltmeel
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 1 el kaneel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram dadels
  • 50 gram rozijnen
  • 1 el honing
  • 50 gram ongezouten noten 

Optioneel:

  • amandelschaafsel als topping

Variatie tip

Ben je een beetje uitgekeken op banaan? Vervang dan de banaan door ongeveer 200 gram pompoen puree. 

    Zo maak je de carrotcake

  • Week de dadels en rozijnen apart in lauw water.
  • Verwarm de oven voor op 165-170 graden.
  • Rasp de wortel.
  • Doe het speltmeel, eieren, bananen, kaneel, speculaaskruiden, bakingsoda, bakpoeder, dadels en de helft van de wortels in de keukenmachine en meng het geheel tot een glad beslag. 
  • Roer vervolgens de overige wortel, rozijnen, honing en de grof gehakte noten erdoorheen. 
  • Vet een cakevorm in en giet het beslag er vervolgens in.
  • Bak de cake ongeveer in 40-45 minuten gaar en smullen maar! 
  • Als de cake te donker wordt, kun je hem het beste even afdekken met wat aluminiumfolie.