Chai muffins

15-11-2017

Iedereen kent hem wel: de Chai Latte! Een heerlijke kop opgeschuimde melk met een smaakvolle kruidenmix, wat honing en kaneel. Ik proef hem in elke koffiebar waar hij verkrijgbaar is, en kan me dan doorgaans niet inhouden om een zakje chai thee te kopen voor thuis.

De geur verwarmd je hele huis, en de smaak laat je snakken naar meer! Kruidnagel, steranijs, kaneel, gember en kardemon, zeg nu zelf: de ideale herfstmix!

Helaas heb ik - en ik denk nog vele anderen - niet steeds de tijd om rustig te genieten van een kopje en een koekje op de bank. Ik ging aan de slag met de kruidenmix en de melk en bedacht een heerlijk alternatief:

Chai Latte Muffins,

Een havermoutmuffin met een extra touch. Een ideale gezonde snack voor tussendoor bij de koffie, handig voor on the road of als variatie op je dagelijkse ontbijt gewoonten. - Geschreven door Stephanie

Wat heb je nodig

voor 8 minimuffins

  • 125gr havermout
  • 125 ml melk naar keuze
  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 2 theelepels chai thee
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • Een handvol rozijnen [of andere ingrediënten zoals chocolade; stukjes appel;...]
  • Een handvol amandelschilfers [indien gewenst]

Hoe maak je ze?

  • Verwarm de melk in de micro. Los er de thee in op. Laat een 5-tal minuten trekken en roer af en toe. Hier heb je al je "chai latte"!
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen met een vork en roer het ei, de "chai latte" en de agave eronder.
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten (havermout, bakpoeder, kaneel) toe en meng alles goed met een spatel.
  • Tenslotte voeg je naar believen andere ingrediënten toe (ik nam deze keer rozijnen).
  • Giet het mengsel in muffinvormpjes en werk - indien gewenst - af met amandelschilfers
  • Bak 25 à 30 minuten op 180 graden.
  • Even laten afkoelen en genieten maar!

Laat het smaken!

Liefs,
Stéphanie