Chocolade kokoscake

09-11-2017

Mijn favoriete dessert vroeger als ik klein was? Homemade chocoladecake à la mama! Niemand die hem zo smeuïg en smaakvol kon maken als zij. Het was dan ook steevast mijn voorkeur op alle feestjes. Zo'n cake werd natuurlijk gemaakt met veel boter en veel suiker. Ingrediënten die ik - zeker voor tijdens de week, want af en toe eens zondigen mag he - probeer te vermijden!

Maar aan het idee om elke dag als tussendoortje en plakje chocoladecake te kunnen smullen, zette mij aan het experimenteren. Er moest en zou een even smeuïge en smaakvolle gezonde variant van bestaan. Ik werkte hem voor jullie uit. - geschreven door Stephanie

Wat heb je nodig?

  • Een bakvorm en een vel bakpapier
  • 200 gr rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 115 gr yoghurt [ik gebruikte alpro natuur]
  • 75 gr tarwebloem
  • 75 gr kokosmeel
  • 60 gr havermout
  • 2 el agave
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl baking soda
  • Een handvol pure chocoladechips
  • Een handvol kokosschilfers

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen tot een gladde massa en roer er de eieren en de yoghurt onder.
  • Meng hieronder met een spatel voorzichtig de bloem, het meel en de havermout. Zorg dat je een mooi beslag krijgt.
  • Roer hieronder de agave, de cacao en de baking soda totdat het beslag een egale donkere kleur heeft.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm (bedekt met een vel bakpapier).
  • Besprenkel met chocoladechips en kokosschilfers.
  • Bak ongeveer 40 minuten in de over, dat het gaar is [controleer met een prikker].
  • Even laten afkoelen en smullen maar.

Volg jij Stephanie (Foodiemuch_) al?