Chocolate coffee pancakes

04-02-2017

Vroeger als kind was ik al dol op pannenkoeken en dan vooral op de pannenkoeken die oma altijd maakte. Daar kon ik nooit genoeg van krijgen, maar die waren alleen niet zo geschikt voor een gezond ontbijt of een gezonde lunch. Met dit recept zet je heerlijke gluten- en lactosevrije pannenkoeken op tafel! Die ook nog eens gezond zijn dus waar je lekker van kunt genieten. Met onder andere kokosmeel, soya macchiato en cacao zette ik deze pancake tower op tafel!  En het voordeel van pannenkoeken is dat je eindeloos kan blijven variëren qua smaken en toppings dus zo wordt het nooit saai! Ik maakte de pannenkoeken met kokosmeel als basis en dit is de reden waarom:

De voordelen van kokosmeel op een rijtje:

  • Bevat geen gluten.
  • Bevat maar liefst 8 essentiële eiwitten.
  • Is laag in calorieën en koolhydraat-arm.
  • Is erg vezelrijk.
  • Is vegetarisch en veganistisch.
  • Bevat verzadigde vetzuren.
  • Bevat veel mangaan, waardoor bepaalde voedingsstoffen beter worden opgenomen. Ook houdt het je bloedsuikerspiegel in balans.
  • Vult erg goed.

Dus het is zeker een goed idee om kokosmeel als basis te nemen voor je pannenkoeken!


Ingrediënten

Voor 1 persoon

Beslag

  • 2,5 el kokosmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml macchiato soya Alpro
    of 100 ml (amandel)melk
  • 1 el cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kokosolie

Topping

Zo maak je de pannenkoeken

  • Meng het kokosmeel, bakpoeder en cacao met elkaar.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de macchiato soya en de olie. Voeg daarna beide kommen bij elkaar en roer het tot een glad en redelijk dik beslag
  • Verwarm een pan en laat de kokosolie smelten.
  • Giet de gewenste hoeveelheid beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur tot ze iets bruin kleuren.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Stapel de pannenkoeken op en leg de frambozen er boven op. Bestrooi de pannenkoeken toren met Sukrin gold en cacao nibs en schenk de Fiber Sirup eroverheen.
  • Genieten maar!