Courgetti

05-09-2017

Wie kent het niet? Spaghetti van courgette! Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze weinig pasta eten vanwege de koolhydraten. Als je de spaghetti van courgette maakt, bevat je pasta al een stuk minder koolhydraten. Ook krijg je zo gemakkelijk wat extra groentes binnen. Ideaal voor een goede lunch of lichte maaltijd! Je kunt zelf weten of je er vis of vlees aan toevoegt, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon vegetarisch maken! Zelf vind ik courgetti altijd erg lekker met garnalen of zalm, wat tomaatjes, noten en geitenkaas. 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 2 courgettes
  • 200 gram gamba's
  • 150 gram tomaatjes
  • 1 el pesto
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas geitenkaas
  • 2 el pijnboompitten
  • peper en zout

Optioneel:

  • teentje knoflook
  • sap van een halve citroen

Zo maak je de courgetti

  • Haal de courgettes door de spiraal snijder heen.
  • Hak eventueel de knoflook fijn als je knoflook gebruikt en bak dit aan met 1 el olijfolie.
  • Wok de gamba's kort aan met wat peper, zout, knoflook en citroensap.
  • Doe de courgetti en de tomaat erbij en bak het kort aan. Niet te lang dus want dan slinkt de courgette erg in en houd je dus weinig over.
  • Voeg vervolgens de pesto en de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar heen.
  • Doe de courgetti op een bord en strooi er wat pijnboompitten en geitenkaas overheen.