Courgetti

11-06-2017

Courgetti, de naam zegt het al. Spaghetti gemaakt van courgette. Zo bevat je maaltijd een stuk minder calorieën en het is zeker net zo lekker als gewone spaghetti. Ideaal als lunch of lichte maaltijd en je kunt er eindeloos mee blijven variëren. Ga jij voor een courgetti met vlees of toch liever voor een vegetarische courgetti? Eet jij hem graag koud of warm? Aan jou de keus!

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 2 courgettes
  • 200 gram gamba's
  • 150 gram tomaatjes
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas geitenkaas
  • 1 el pesto
  • 100 gram crème fraîche
    Ook te vervangen door kokosmelk, maar dan een scheutje
  • 2 el pijnboompitten
  • peper en zout

Optioneel:

  • teentje knoflook
  • sap van een halve citroen

Zo maak je de courgetti

  • Haal de courgettes door de spiraal snijder heen.
  • Hak eventueel de knoflook fijn als je knoflook gebruikt.
  • Wok de gamba's kort aan met wat peper, zout, knoflook en citroensap.
  • Doe de courgetti en de tomaat erbij en bak het kort aan. Niet te lang dus want dan slinkt de courgette erg in en houd je dus weinig over.
  • Voeg vervolgens de pesto en de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar heen.
  • Doe de courgetti op een bord en strooi er wat pijnboompitten en geitenkaas overheen.

Je kunt er eventueel ook nog een rode ui aan toevoegen. Ook kun je de gamba's vervangen door: kip, zalm of vegetarische kipstukjes. De courgetti is zowel warm als koud te eten. Koud is de courgetti vooral erg lekker op warme zomer dagen! Je kunt eventueel ook een dubbele portie maken zodat je een portie in de diepvries kunt bewaren. Zo kun je het meenemen naar je werk of snel een keer opwarmen wanneer je geen tijd hebt om te koken.

Maak je dit gerecht? Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram en/of Facebook, zodat ik ook jullie creaties kan zien!