De Pindakaaswinkel

23-07-2017

Dol op pindakaas ben ik zeker en vooral van die lekkere vloeibare pindakaas die je goed uit kunt smeren op een heerlijke boterham of rijstwafel! Ik heb het dan over de pindakaas van De Pindakaaswinkel. Door hun verschillende creaties gaat pindakaas nooit vervelen. Voor iedereen zit er wel een favoriete smaak tussen. De pindakaas van De Pindakaaswinkel is anders als de andere pindakazen. 

De pindakaas winkel

Volgens mij kent elke foodie De Pindakaaswinkel al, maar voor degene die nog nooit van De Pindakaaswinkel heeft gehoord: De pindakaaswinkel is de eerste pindakaaswinkel van Nederland. Één keer raden wat ze hier verkopen: pindakaas natuurlijk! Maar niet zomaar pindakaas. Met maar liefst 11 verschillende smaken zit er altijd wel een favoriete pindakaas voor iedereen tussen!

Michiel was de bedenker van de pindakaas winkel en de eerste pindakaaswinkel werd geopend aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam, maar wat is er nou zo bijzonder aan deze pindakaas? Bij De Pindakaas winkel wordt er alleen gebruik gemaakt van echte ingrediënten! Palmolie, toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen zal je daarom ook niet tegen komen in de potjes en daar word ik heel erg blij van. Er wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van eerlijke ingrediënten en het liefst fair trade en / of biologisch. De potjes worden met de hand gemengd en gevuld, dus er komt geen fabriek aan de pas. Alles zelf gemaakt en dat proef je! Ga jij voor de pindakaas van De pindakaaswinkel? Dan weet je zeker dat je voor pure pindakaas gaat!

Voordelen van pindakaas

Pindakaas heeft een heleboel gezondheidsvoordelen, maar je moet er natuurlijk geen pot in een keer van op eten. Smeer met maten en geniet! De voordelen van pindakaas op een rijtje:

 • Pindakaas is goed voor de spieropbouw vanwege de vele eiwitten die pindakaas bevat.
 • Pindakaas bevat vooral veel onverzadigde verzuren.
 • Pindakaas bevat veel vitamine E, dat goed is voor ons immuunsysteem en stofwisseling.
 • Pindakaas zorgt voor een verzadigd gevoel.

Kortom genoeg redenen op pindakaas te gaan eten als je dit nog niet doet!

Assortiment

Naast naturel pindakaas heeft De Pindakaaswinkel ook pindakaas met verschillende smaken. Zo kun je eindeloos blijven variëren en gaat pindakaas nooit vervelen. Wat dacht je van pindasaus met als basis de Chilipeper citroengras pindakaas? Of een plak banenbrood met karamel zeezout pindakaas? Voor welke smaak ga jij?

 • Naturel
 • Karamel zeezout
 • Dadel kaneel
 • Sport 
 • Witte chocolade
 • Chilipeper citroengras
 • Kokos zeezout
 • Belgische karamel chocolade
 • Maasstroompjes
 • Koffie zeezout
 • Venkelrozijn

De prijs van de potten ligt tussen de €4,95 en €5,95 in. Daarnaast is er ook nog een pakket met 10 verschillende smaken in kleine potjes voor €19,00 zo kun je van alles proeven en hoef je geen smaak te missen! Voor de echte pindabaas is er zelfs een xxl pot met naturel pindakaas!
De pindakaas is zowel online verkrijgbaar als in de shop! Voor meer verkooppunten bij jou in de buurt klik je hier!

De mannen van De Pindakaaswinkel

De pindakaas winkel wordt gerund door drie mannen:

Michiel Vos ( De maker) is de bedenker van de Pindakaaswinkel en houdt zich vooral bezig met het maken van de lekkerste pindakazen, met de beste ingrediënten natuurlijk.
Bas de koeijer (ook wel de prater genoemd): houdt zich bezig met potentiële nieuwe en de huidige verkoop punten.
Chiel Spuitenburg (de denker): houdt zich bezig met communicatie zowel online als offline en met onze nieuwe concepten.

Mijn mening

Ik heb de volgende smaken van de pindakaas winkel geprobeerd: dadel kaneel, kokos zeezout, witte chocolade, naturel en de Belgische karamel chocolade! Helaas nog niet alle smaken geproefd, maar dat gaat nog zeker gebeuren. Mijn favoriete smaak is met stipt op één: dadel kaneel, heerlijk door de bananenbroodmuffins heen! Op twee volgt witte chocolade en op drie de naturel pindakaas! Dus als ik jou advies mag geven zou ik de dadel kaneel zeker eens proberen. Een heerlijke twist aan je pindakaas! Ook ben ik blij met de verschillende smaken zo gaat pindakaas namelijk nooit vervelen en kun je eindeloos blijven variëren! Daarnaast is de service ook super, dat moest ik nog even kwijt. Voor welke smaak ga jij?