Eiwitrijke kaneel cake

04-03-2017

Tijdens het sporten is het vooral belangrijk om veel eiwitten binnen te krijgen. Bij eiwitten denk je vaak als snel aan vlees, kwark, eiwit shakes of vis. Aan cake denk je misschien niet zo snel, maar deze cake bevat veel eiwitten, aangezien de cake met eiwitrijke producten wordt gemaakt. Met slechts een paar ingrediënten tover je deze cake op tafel. Ideaal voor na het sporten of voor bij de koffie.

Ingrediënten

Voor een kleine cake

  • 100 gram vanille kwark
  • 1 el kaneel
  • 60 gram speltmeel
  • 1 scoop eiwitpoeder vanille
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 vanille drups
    of vanille aroma
  • 1 ei en 1 eiwit

Wil je gewoon een normale cake maken? Dan raad ik het je aan om de hoeveelheden te verdubbelen.

Zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de kwark, ei, eiwit en vanille drups.
  • Pak een andere kom en doe hier het speltmeel, eiwitpoeder, kaneel en bakpoeder in. Meng de droge ingrediënten door elkaar.
  • Doe allebei de mengsels in een keukenmachine of mix het geheel met een mixer tot een glad beslag.
  • Vet de cakevorm in met kokosolie. Je kunt ook bakspray of bakpapier gebruiken.
  • Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 25-30 minuten gaar in de oven.
  • Houd de cake wel goed in de gaten, want elke oven is weer anders. Wanneer je er met een prikker inprikt en deze er droog uitkomt is de cake gaar.

Tip: als de cake is afgekoeld kun je de cake in plakken snijden en eventueel in de vriezer bewaren. Zo kun je vaker genieten van een heerlijk stukje cake.