Falafel salade

06-06-2017

Een frisse vegetarische salade met onder andere falafel, komkommer, meloen en nog veel meer, voor een gezonde lunch. Met deze salade krijg je gelijk al een portie groente en fruit binnen. Ideaal als je het mij vraagt. Falafel kun je gemakkelijk zelf maken, maar natuurlijk ook gewoon in de supermarkt kopen. Als je de falafel uit de supermarkt haalt, let er dan wel op dat deze niet te veel zout bevat! Met wat geitenkaas maak je de salade natuurlijk helemaal af. Wil je het recept liever lactose vrij? Dan kun je de geitenkaas ook weg laten. 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • halve cantaloupe meloen
  • halve komkommer
  • halve courgette
  • 4 gedroogde vijgen
  • 10 cherry tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram falafel
  • 1 avocado
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 el pitten en zaden naar keuze

Optioneel:

  • 15 blauwe bessen
  • 10 frambozen

Zo maak je de falafel salade

  • Snijd de meloen, komkommer en courgette in hele fijne blokjes en meng dit door elkaar met wat peper en zout na wens.
  • Snijd de vijgen in vieren en de tomaten door de helft.
  • Snijd de avocado door de helft en haal de pit eruit en snijd de avocado in reepjes.
  • Doe wat olijfolie in een pan en bak de falafel even goed aan.
  • Doe het mengsel van de meloen, komkommer en courgette op een bord en leg hier de overige ingrediënten overheen. Brokkel tenslotte de geitenkaas eroverheen.
  • Zet de salade ongeveer één uur afgedekt in de koelkast. Zo wordt hij lekker koud!