Fruitige kokostaart

13-08-2017

Taart kun je eigenlijk de hele dag door eten zonder schuld gevoel! Tenminste als je aan gezonde taart maakt. Deze taart is erg voedzaam en kan je dus gerust nemen als ontbijt, maar is ook heerlijk voor tussendoor bij de koffie. De basis is gemaakt van kokosmeel en spelt en als topping heb ik gekozen voor blauwe bessen en banaan. Je kunt gerust voor ander fruit kiezen. Het is maar net waar je zin in hebt! Het speltmeel is ook te vervangen door amandelmeel, zo maak je de taart gelijk glutenvrij! Deze taart is al lactosevrij! 

Ingredi├źnten

Voor een springvorm van 16 cm

  • 75 gram speltmeel
  • 85 gram kokosmeel
  • 200 ml (soja) melk
  • sap van 1 citroen
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 banaan
  • 100 gram blauwe bessen


Zo maak je de taart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het kokosmeel, speltmeel, bakpoeder en de kokosbloesemsuiker met elkaar.
  • Voeg vervolgens de eieren, citroensap en melk toe en mix het met een mixer tot een goed beslag. Het beslag mag een beetje dik zijn en de structuur wordt niet glad, maar dit hoort zo!
  • Vet een springvorm in met kokosolie of bakspray en giet het mengsel er in. Snijd de banaan in plakjes en druk deze in het beslag. Doe hetzelfde bij de blauwe bessen.
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Houd hem tussentijds wel goed in de gaten!