Gekarameliseerd fruit

16-06-2017

Met honing kun je veel kanten op. Vaak gebruik ik honing wanneer ik producten wil karamelliseren. Fruit is van zichzelf vaak al vrij zoet, maar gekarameliseerd fruit smaak soms nog lekkerder. Vooral met een vleugje kaneel. Wat dacht je van warme gekarameliseerde banaan door de havermout of een gekarameliseerde appel door de yoghurt? Zeker het proberen waard voor een twist aan je ontbijt of snack! Want vaak voegen we toch wel een lepel honing toe aan onze havermout of yoghurt. Die kun je nu weglaten door het gekarameliseerde fruit! Ga wel voor verse honing zonder toevoegingen. Aan honing in de supermarkt wordt vaak van alles toegevoegd.

Ingrediënten

Voor ongeveer één portie fruit

Zo maak je gekarameliseerd fruit

  • Verhit een koekenpan.
  • Schep er een el honing in met een snufje kaneel erbij en laat de honing warm worden.
  • Als het een beetje begint te smelten/kleuren doe je het fruit in de pan.
  • Zet het vuur lager en roer het fruit door de pan zodat het goed bedekt wordt met de karamel.
  • Zet het vuur uit en voeg je fruit toe aan je havermout, yoghurt of eet het gewoon lekker zo!