Gembermuffins met rode bessen

22-11-2017


In de herfst & winter drink ik ontzettend graag gemberthee. Ik houd van de krachtige smaak, en de geur door heel het huis. Gember heeft naar het schijnt ook veel gezondheidsvoordelen, dus dat is mooi meegenomen!

Waarom niet eens een ontbijtmuffin maken met gember, om zo deze wortel ook eens op een andere manier te gebruiken? Ik ging ermee aan de slag, en combineerde het met rode bessen, een vrucht met een minstens even pittige smaak als gember. Een aparte muffin, maar oh zo lekker! Proberen jullie hem ook? - Geschreven door Stephanie

Wat heb je nodig?

  • 125 ml lactosevrije melk
  • 150 gr speltmeel
  • 50 gr havermout
  • 1 ei
  • 2 rijpe bananen
  • 10 gr geschilde gember
  • 100 gr rode bessen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel

Hoe maak je ze?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Schil de gember, snij in kleine stukken en mix deze vervolgens onder de melk.
  • Prak de bananen en roer het ei eronder.
  • Voeg de melk hieraan toe en meng goed tot een vloeiend beslag.
  • Meng in een aparte kom de droge ingredi├źnten onder elkaar, en roer dit mengsel vervolgens voorzichtig [met een spatel] onder het beslag.
  • Tenslotte voeg je de gewassen rode bessen [laat er een paar apart voor de afwerking] hieraan toe. Wees hier voorzichtig mee zodat de bessen niet openspringen.
  • Vul de muffinvormpjes en werk nog af met een paar losse rode bessen.
  • Bak ongeveer 30 minuten op 180 graden
  • Laat even afkoelen en smullen maar!
    TIP: besprenkel met wat lekkere honing voor een zoete toets.