Gepofte zoete aardappel

28-01-2017

Zoete aardappels kun je op veel manieren bereiden. Je kunt ze bakken, koken, in de oven/airfryer doen, maar je kunt ze ook poffen. Met dit recept zet je in een hand omdraai een heerlijke gepofte zoete aardappel op tafel. Niet alleen lekker maar ook nog eens erg gezond. Zoete aardappels bevatten namelijk veel voedingstoffen en veel voedingsvezels! Je kunt de gepofte aardappel vullen met jouw favoriete ingrediënten! Het is maar net wat je zelf lekker vindt of in huis hebt.

Ingrediënten

Voor twee gepofte aardappelen

  • 2 zoete aardappelen
  • 50 gram geitenkaas(honing)
  • 2 el pompoenpitten
  • 1,5 tomaat of 10 snoeptomaatjes
  • 30 gram walnoten
  • peper
  • paprika poeder

Zo maak je de gepofte aardappelen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de aardappelen goed schoon en snijd zo nodig wat oneffenheden weg met een mesje.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen.
  • Verpak de aardappelen in aluminium folie en prik hier ook nog wat gaatjes in met een vork.
  • Doe de aardappels voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en brokkel de walnoten en geitenkaas erdoorheen. Voeg vervolgens de pompoenpitten toe en breng het geheel op smaak met wat peper.
  • Als de aardappel zacht van binnen is is de aardappel goed gaar.
  • Snijd de aardappel door midden en breng hem op smaak met wat peper en paprikapoeder.
  • Vul de aardappels vervolgens met de walnoten, geitenkaas, tomaten en pompoenpitten en genieten maar.