Goedkoop boodschappen doen

23-11-2016

Speltmeel, chia zaad, pompoenpitten, speculaas/koekkruiden, cacaopoeder en meer, waar haal je het allemaal vandaan is voor sommige mensen de vraag? Hoe kun je het beste goedkoop boodschappen doen, zodat je ook nog geld overhoudt voor andere leuke dingen! Dat ga ik je vertellen!

Waar haal ik mijn ingrediënten relatief goedkoop vandaan?
Soms komen er in mijn recepten een aantal ingrediënten voor die niet iedereen zomaar in huis heeft staan en voor sommige zelfs onbekend zijn. Vaak weten mensen niet goed waar je die producten redelijk goedkoop kunt halen er wordt namelijk vaak gedacht dat deze producten duur zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het ligt eraan bij welke winkel je je producten koopt. Veel van mijn ingrediënten haal ik dan ook bij de Aldi. De producten die ze niet bij de Aldi hebben koop ik bij een andere supermarkt zoals de Albert Heijn, Plus of Coop. Hieronder een lijstje met een aantal producten die je voor mijn recepten nodig hebt!

Mis je nog een product op het lijstje? Laat het dan  hieronder even weten!

Geen zin om alle winkels af te gaan voor je boodschappen? Dan raad ik het je aan om naar de Albert Heijn te gaan. De Albert Heijn heeft over het algemeen alle producten en van elk product vaak ook meerdere varianten, dus kun je ook nog kiezen tussen de prijs.

Tips om goedkoop te eten

Fruit en groente
Voor goedkoper fruit en groente kun je het beste fruit of groente van het seizoen kiezen. Deze zijn over het algemeen goedkoper en ook regelmatig in de aanbieding of ga voor diepvries fruit of groente. Diepvries fruit of groente kun je lang bewaren. Zo hoef je aan het einde van de week niet het 'vergeten fruit of groente' weg te gooien. Ingevroren producten zijn ook niet altijd ongezonder. Bij de markt kun je vaak ook goedkoop fruit en groente scoren. Het enigste nadeel is dat het vaak niet heel lang houdbaar is, maar daar hebben we ook een oplossing voor! Snijd de vieze plekken eraf en gebruik het in een gerecht, zoals een lekkere peren crumble of een appeltaart of een groente schotel.

Invriezen en restjes
Heb je nog een portie over en vind je het jammer om weg te gooien? De meeste voedingsmiddelen kun je goed invriezen voor een bepaalde tijd. Zo ga je verspilling tegen en heb je een voorraad in de diepvries, voor als je een keer geen tijd hebt om te koken of bakken! Het is ook handig om de restjes uit de koelkast te gebruiken, maak 1 á 2 keer per week een gerecht van restjes die je nog in de koelkast hebt liggen.

Boodschappenlijstjes
Maak een boodschappenlijstje voordat je boodschappen gaat doen. Zo voorkom je dat je dingen gaat halen die je niet nodig hebt of misschien toch al wel in huis hebt liggen. Het is ook verstandig om niet te vaak in de week boodschappen te gaan doen. Zo voorkom je dat je in de verleiding wordt gebracht en dingen gaat kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Ga trouwens ook niet met een hongerig gevoel naar de supermarkt, wat wie honger heeft, heeft zin in van alles en nog wat. Het is dan ook moeilijker voor de meeste mensen om het product te laten liggen.

Welke winkel?
Kies de juiste winkel en het juiste merk uit. Een duurder merk hoeft niet altijd beter of lekkerder te zijn. Bij de goedkopere supermarkten kun je ook prima lekker eten halen.

Aanbiedingen
Tenslotte, ga voor de aanbiedingen. Kijk van tevoren even in een folder welke producten in de aanbieding zijn. Haal van de langer houdbare producten desnoods een voorraad of vries het in. Zo bespaar je geld en kun je weer een tijdje vooruit! Is er een heel brood in de aanbieding, maar is dat te veel of wil je het langer vers houden? Vries het brood dan per 4 in en haal elke dag een zakje uit de diepvries.