Seizoens producten

27-06-2017

Groente en fruit van het seizoen is niet alleen goedkoper, maar ook een stuk lekkerder. Seizoensproducten zijn producten die dicht bij ons in de buurt geoogst worden, daardoor hoeven de producten niet eerst worden ingevlogen. Dit heeft gunstige gevolgen voor het milieu.

Andere voordelen van het eten van seizoensgroente en fruit is variatie. Als je elke keer groente en fruit van het seizoen neem varieer je namelijk op een hele natuurlijke manier. Daarnaast zijn de producten altijd vers en brengen ze de nodige vitamines met zich mee. Na de oogst begint het afbraakproces van de vitamines namelijk. Dus je kunt wel na gaan dat producten die van ver moeten komen, minder vitamines bevatten en tenslotte bevatten verse producten vaak ook meer smaak.

In de zomer is het aanbod aan seizoensgroente en fruit vaak ook groter, omdat de weersomstandigheden dan gunstiger zijn dan in de winter!

Juli & augustus

Groente

  • aardappels
  • andijvie
  • artisjok
  • aubergine
  • bloemkool
  • broccoli
  • Chinese kool
  • courgette
  • komkommer
  • koolrabi
  • kropsla
  • paprika
  • prei
  • radijs
  • rode biet
  • rode kool
  • snijbonen
  • spinazie
  • spitskool



  • tomaten
  • uien
  • venkel
  • witte kool
  • wortels
  • mais
  • pompoen

Fruit

  • aardbeien
  • abrikozen
  • appels
  • bramen
  • kersen
  • frambozen
  • mango
  • nectarines
  • perziken
  • rabarber
  • rode en zwarte bessen
  • meloen
  • pruimen
  • peren