Hartige wafels

28-04-2017

Hartige wafels met onder andere kaas, hüttenkäse in rucola. Wie aan wafels denkt, denkt vaak aan zoetigheid, maar wist je dat je ook prima hartige wafels kunt eten. Maak voor de lunch eens deze hartige wafels! Heb je geen wafelijzer tot je beschikking? Maak dan van het beslag een aantal pannekoekjes. Je kunt trouwens van alles door het beslag doen wat jij lekker vindt. Wat dacht je van zongedroogde tomaatjes, knoflook, spinazie of courgette?

Ingrediënten

Voor 3 wafels

  • 50 gram geraspte kaas naar keuze
  • 80 gram volkoren speltmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • handje grof gehakte cashewnoten
  • 85 ml amandelmelk
  • 1 tl groene pesto
  • 3 handjes rucola
  • halve tl nootmuskaat
  • peper en zout
  • Bakspray / kokosolie
  • 1 bakje hüttenkäse

Het bord is afkomstig van Cookinglife.

Zo maak je de wafels

  • Doe het meel, bakpoeder, ei en de melk in een kom en mix het tot een glad beslag.
  • Snijd de rucola fijn en voeg deze samen met de kaas en de grof gehakte cashewnoten toe aan het mengsel en roer het geheel goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de nootmuskaat, pesto en de gewenste hoeveelheid peper en zout toe en roer alles nog een keer door elkaar.
  • Verwarm de wafelijzer en smeer deze in met kokosolie of bakspray.
  • Vul de wafelvormen met het beslag en bak de wafels tot ze goed gaar zijn.
  • Als de wafels gaar zijn haal je ze uit het wafelijzer en doe je er wat hüttenkäse en rucola overheen.