Hartige wafels

12-10-2016

Bij wafels denken we vaak gelijk al aan zoet en wat minder snel aan hartig. Maar hartige wafels kunnen ook prima als lunch gerecht. Heerlijk met wat rucola en hüttenkäse. Heb je geen wafelijzer tot je beschikking? Maak dan van het beslag heerlijke hartige pannenkoekjes. Door groente aan je wafels toe te voegen, krijg je gelijk al wat extra groentes binnen. Dat is dan weer mooi mee genomen. Krijg jij dagelijks 250 gram groente binnen? 

Ingrediënten

Voor 3 wafels - 2 personen

  • 80 gram volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 85 ml halfvolle- of amandelmelk
  • 2 handjes spinazie
  • 3 handjes rucola
  • 50 gram geraspte 30 + kaas naar keuze
  • 20 gram gehakte ongezouten cashewnoten
  • halve tl nootmuskaat
  • 1 tl groene pesto
  • peper en zout
  • Bakspray / 1 el olijfolie
  • 1 bakje hüttenkäse

Zo maak je de wafels

  • Doe het speltmeel, bakpoeder, ei en de melk in een kom en mix het tot een glad beslag.
  • Was de spinazie en snijd de rucola en spinazie fijn en voeg deze samen met de kaas en de grof gehakte cashewnoten toe aan het mengsel en roer het geheel goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de nootmuskaat, pesto en de gewenste hoeveelheid peper en zout toe en roer alles nog een keer door elkaar.
  • Verwarm de wafelijzer en smeer deze in met olijfolie of bakspray.
  • Vul de wafelvormen met het beslag en bak de wafels tot ze goed gaar zijn.
  • Als de wafels gaar zijn haal je ze uit het wafelijzer en doe je er wat hüttenkäse en rucola overheen.