Hartige wafels met Hüttenkäse en courgette

21 - 09 - 2020 | Hartige snacks, Lunch, Ontbijt

Deze hartige wafels zijn:

  • Glutenvrij*
  • Lactosevrij
  • Vegetarisch
  • Eiwitrijk

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 80 gram havermeel* of volkorenmeel
  • 100 gram courgette
  • 85 ml (plantaardige) melk naar keuze
  • 1 ei
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl oregano 
  • peper en zout naar wens

Toppings

  • 4 el Hüttenkäse
  • 2 handen rucola
  • 10 cherrytomaten
  • zwarte peper 

Zo maak je de hartige wafels

Stap 1. Rasp de courgette. Doe dit in een theedoek en wring het vocht er zo goed mogelijk uit. Meng alle ingrediënten voor de wafels, behalve de toppings, in een kom tot een dik beslag. 

Stap 2. Verwarm het wafelijzer voor en vet goed in met wat olijfolie. Schep 2 eetlepels beslag per wafel in het wafelijzer. 

Stap 3. Bak de wafels in 3-5 minuten goudbruin. Herhaal totdat het beslag op is. Je kunt er ongeveer 4-5 wafels uithalen. Zorg er wel voor dat je voldoende olie gebruikt, anders blijven de wafels vast plakken.

 Stap 4. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verdeel de hartige wafels over de borden en top af met de Hüttenkäse, rucola, cherrytomaten en een snuf zwarte peper.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]