Fruitig havermout taartje

24-03-2017

Ik begin de dag graag met havermout, aangezien havermout erg voedzaam en gezond is. Ook kun je met havermout eindeloos blijven variëren. De ene keer maak ik een mugcake de andere keer maak ik havermoutpap of overnight oats. Daarnaast gebruik ik ook vaak havermout ik een cake of taart. Dit fruitige havermout taartje is geschikt als ontbijt, maar je kunt hem ook eten als tussendoortje of lunch. Ik gebruikte voor dit taartje een mix van rood fruit, maar je kunt er natuurlijk al het fruit in doen wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten

Voor een taartje van ± 10 cm

  • 100 gram havermout
  • 150 ml (plantaardige)melk
  • 1 ei
  • 200 - 250 gram rood fruit
    Of ander fruit
  • 1 el kaneel
  • 1 el kokosolie / bakspray
  • 50 gram noten

Optioneel:

  • 2 el cacaonibs

Zo maak je het taartje

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng de helft van de melk aan de kook. Wanneer de melk gekookt is roer je de havermout erdoorheen. Laat het geheel staan tot de havermout de melk heeft opgenomen.
  • Meng vervolgens de rest van de melk met alle andere ingrediënten behalve de kokosolie.
  • Vet de springvorm of een ovenschaaltje in met kokosolie of bakspray. Giet vervolgens het mengsel in de springvorm.
  • Bak het taartje in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Je kunt eventueel op de bovenkant ook nog wat fruit en noten leggen of het geheel met amandelschaafsel bestrooien.