Havermout

08-06-2017

Havermout is mijn favoriete ontbijt! Zelf maak ik mijn ontbijt altijd met ongezoete amandelmelk, havermout vlokken en wat kaneel. De ene keer voeg ik er een banaan aan toe, de andere keer een handje ongezouten noten. Als ik mezelf extra wil verwennen voeg ik er wat stukjes pure chocolade, nootjes en een eetlepel cashewpasta aan toe. Wil je gelijk wat extra groentes binnen krijgen tijdens jouw ontbijt? Voeg er dan 75 gram wortel of courgette rasp aan toe! Met je havermout kun je eindeloos blijven variëren of maak een keer overnight oats. 

      Ingrediënten

      Voor één portie

      Basis:

      • 50 gram havermout 
      • 1 tl kaneel
      • 250 ml halfvolle-/magere-/amandelmelk

      Als toppings kun je verschillende ingrediënten gebruiken, let er wel op dat je voor gezonde toppings gaat en gebruik niet te veel!

      • handje ongezouten noten
      • 2 tl pindakaas/cahsewpasta/amandelpasta*
      • 1 stuk fruit
      • stukje pure chocolade
      • 1 á 2 el suikervrije granola / muesli

      *van 100% pinda's / noten.

      * Je kunt ook 125 ml melk doen en 125 ml water, wanneer je voor minder calorieën wilt gaan! 

      Zo maak je de havermout

      • Doe de havermout en kaneel in een pan en roer het door elkaar.
      • Giet vervolgens de melk erbij en roer het geheel door.
      • Zet de pan op het fornuis en breng het aan de kook.
      • Wanneer het mengsel kookt zet je het vuur lager en blijf je het goed doorroeren.
      • Haal na ongeveer 5-8 minuten de pan van het vuur en laat de havermout twee minuten rusten, zodat de pap nog wat dikker kan worden.
      • Voeg nu je favoriete toppings toe en genieten maar! 

      Voedingswaarde - met 250 ml halfvolle melk

      • 294 kcal
      • 39,8 gram koolhydraten
      • 7 gram vet waarvan 3 gram verzadigd
      • 15 gram eiwitten