In de voorraadkast

31-05-2017

Een aantal dingen heb ik altijd, maar dan ook echt altijd in huis staan en mocht het er dan toevallig toch niet zijn, dan komt het boven aan mijn boodschappenlijstje te staan en dan haal ik het die dag meestal gelijk nog, maar dit komt bijna niet voor. Soms is het gewoon handig om de dingen die je vaak gebruikt op voorraad te hebben zodat je niet continu naar de winkel hoeft en in de verleiding wordt gebracht om nog meer te kopen. Hieronder heb ik elf dingen staan die ik dan ook bijna altijd in huis heb staan en op voorraad.

Eieren

Ik bak gemiddeld 2 á 3 keer in de week wel wat, waar ik altijd wel eieren voor nodig heb. Daarnaast maak ik ook vaak een mugcake, maar ik kan ook echt genieten van scrambled eggs met avocado en rucola of een ei-wrap met van alles en nog wat er in.

Alrpo soja vanille

Deze plantaardige variant op melk mag echt niet ontbreken bij mij in de kast. Als dat namelijk wel het geval is dan moet ik een dag zonder mijn favoriete cappuccino en dat laat ik niet gebeuren en daarom is er trouwens ook altijd koffie in huis, want een cappuccino zonder koffie dat kan ook niet nee.

(Diep)vries blauwe bessen

Ja blauwe bessen uit de diepvries vind ik lekkerder dan verse blauwe bessen. Nog meer mensen die dit toevallig ook vinden? In mijn schaaltje yoghurt gaat namelijk altijd een handje blauwe bessen of meer. Daarnaast bak ik ook regelmatig muffins, bananenbrood of pannenkoeken met blauwe bessen!

Chocolade

Een dag zonder chocolade is voor mij een dag niet geleefd. Het eerste wat ik 's ochtens neem als ik wakker ben en het laatste wat ik neem voordat ik naar bed ga. Noem mij maar gerust verslaafd aan chocolade. Laatst probeerde ik een dag zonder chocolade, helaas was dit al snel mislukt, maar ik probeer het op moment wel te minderen en met dit warme weer smelt het zo weg.

Havermout

Gewone havermout, havermout met een smaakje en havermout to go. Ik heb altijd wel iets aan havermout in huis staan. Gewoon omdat je er zoveel mee kan maken. Als ontbijt eet ik regelmatig havermoutpap of overnight oats. Maar voor granola neem ik ook altijd havermout als basis. Daarnaast bak ik ook vaak cake en pannenkoeken waar ik vaak havermout voor gebruik. Zo kan ik nog wel even door gaan.

Yoghurt

Als ik geen havermout als ontbijt eet dan eet ik vaak lactosevrije yoghurt/kwark of Alpro mild and creamy. Daarnaast vind ik yoghurt ook ideaal als tussendoortje en vooral in de zomer met wat vers fruit! Lekker fris en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren.

Bananen

Niet om zo te eten, want dan vind ik bananen eigenlijk niet eens zo lekker, maar in een (mug)cake vind ik het heerlijk. Het allerlekkerste recept met banaan blijft toch echt wel bananenbrood en daarom heb ik hier ook altijd wel een voorraadje van in de diepvries. Makkelijk wanneer je snel moet ontbijten en als tussendoortje, maar voor een bananasplit kun je me trouwens ook wakker maken en dan het liefste met wat pindakaas of cashew butter erbij.

Rijstwafels / crackers

De laatste tijd ben ik toch wel doller op zoet dan hartig, maar zo af en toe heb ik gewoon echt trek in wat hartigs en dan staan rijstwafels / crackers met hartig beleg toch wel op nummer 1. Altijd handig om in huis te hebben. Ideaal voor het ontbijt, de lunch of als snack en met verschillend beleg krijg je er nooit genoeg van.

Suikervervanger

Sukrin, Steviala en noem maar op. Er staat altijd wel een suikervervanger bij mij in huis om mijn cake / havermoutje of aardbeien soms net wat zoeter te maken. Suiker mag ook echt niet ontbreken voor mijn recepten met karamel, want wat is karamel zonder suiker? Wist je trouwens dat gebakken courgette met een klein schepje suiker ook heerlijk is? Ik zeg snel eens proberen!

Peper

Peper over het avondeten, peper over vleeswaren, peper over een eitje. Ja ik strooi over alle hartige dingen meestal wel peper. Dit komt doordat ik zout eigenlijk maar vies vind, maar toch wat smaak aan mijn eten wil hebben.

Speltbloem / speltmeel

Dit heb ik altijd in huis liggen om een cake, muffins of taart te maken, want als basis gebruik ik meestal speltbloem of speltmeel. Ook mijn pannenkoeken maak ik vaak van speltbloem. Ik gebruik spelt, omdat mijn lichaam hier beter tegen kan dan tarwe. Met speltbloem/meel kun je trouwens ook heerlijke scones maken.

Welke producten mogen er bij jou echt niet ontbreken in huis?