Kaneel cashews

07-12-2016

Cashewnoten zijn echt mijn favoriete noten. Wist je dat noten ook nog eens super gezond zijn? Mits ze ongezout zijn natuurlijk. Neem elke dag ongeveer 15 - 20 gram ongezouten noten in een gezond voedingspatroon. Ik maakte voor jullie cashewnoten met een vleugje kaneel voor een twist aan je cashewnoten. Neem een handje als snack of gebruik de noten als topping op je havermout of door de yoghurt heen. Het is maar net wat jij lekker vindt. Je kunt natuurlijk ook andere noten gebruiken. 

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
  • 2 el agave / ahorn siroop of honing
  • 2 el kaneel
  • 1 el cashewpasta - optioneel

Zo maak je de kaneel cashews

  • Doe de cashewnoten in een kom en voeg alle ingrediënten er aan toe.
  • Roer alles goed door elkaar zodat alle cashewnoten omhuld zijn met wat siroop, cashewpasta en kaneel. 
  • Doe vervolgens de cashewnoten 5-8 minuten op 160 graden in de airfryer. Houd ze wel even in de gaten, voordat ze er dadelijk te donker uitkomen.
  • Geen airfryer? Verwarm dan eerst de oven voor op 160 graden en doe de cashewnoten er daarna 7-10 minuten in.