Glutenvrije appel kaneel blondies

1 - 09 - 2020 | Zoete snacks

Deze gezonde appel kaneel blondie is echt mijn favoriete baksel en dat is ook niet zo gek, want ik ben dol op alles waar appel en kaneel in zit. Van appeltaart havermout tot aan een gezonde appel crumble, mij maak je er in ieder geval ontzettend blij mee. 

Blondies zijn eigenlijk brownies, maar dan gemaakt van witte chocolade. Oké ik mag dit dan officieel geen blondies noemen, aangezien ik geen chocolade heb gebruikt in dit recept, (zou misschien wel heel lekker zijn, dus ik zeg probeer het vooral) maar ik heb ze wel in een brownie vorm gebakken. Daarnaast zijn ze licht van kleur en lijken ze op blondies, vandaar dat ik dit gewoon gezonde appel kaneel blondies noem. 

Deze gezonde blondies zijn gemaakt zonder boter en/of olie. Wist je dat appelmoes namelijk een goede vervanger is voor boter in een cake recept? Zo bevat je baksel als snel een stuk minder calorieën en verzadigd vet. Ga wel voor de appelmoes zonder toegevoegde suikers.

Deze gezonde blondies zijn gemaakt van onder andere havermeel en amandelmeel. Hierdoor zijn de appel kaneel blondies ook glutenvrij. Ideaal voor wanneer je een glutenallergie hebt. Daarnaast zijn ze ook nog eens lactosevrij en vooral erg lekker.

De appel kaneel blondies zijn geschikt om in te vriezen, waardoor je altijd een gezonde snack in huis hebt.


Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 75 gram dadels zonder pit
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 4 eieren 
  • 250 gram appelmoes 0% suiker
  • 1 el vanille essence 
  • 100 gram amandelmeel + 100 gram volkoren havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel 
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 100 gram appel zonder schil
  • 2 el honing (optioneel)
  • 10 gram lijnzaad (optioneel)

Zo maak je de gezonde blondies

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels ongeveer 8 minuten in lauwwarm water. Dep daarna droog en snijd fijn. Hak de pecannoten grof. 

Stap 2. Spray een brownie vorm in met wat bakspray of vet in met wat boter/olie. Klop in een kom de eieren luchtig. Voeg vervolgens de appelmoes en de vanille essence toe en meng goed.

Stap 3. Voeg nu al roerend de amandelmeel en havermeel toe, samen met de bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden (eventueel de honing) en meng 2 minuten tot een glad beslag.

Stap 4. Snijd de appel in kleine blokjes en schep samen met de dadels door het beslag heen. Giet het mengsel in de ingevette brownie vorm en verdeel de pecannoten erover heen. 

Stap 5. Bak de appel blondies in ongeveer 40-45 minuten gaar. Mocht de blondies te donker worden, dek ze dan even af met wat aluminiumfolie.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]