Kaneel cashews

23-07-2017

Mijn favoriete noten? Met stipt op nummer één: gebrande ongezouten cashewnoten! Ik heb er dan ook altijd wel een voorraad van in huis. Ik koop ze vaak ongebrand om ze daarna zelf te roosteren in de oven, want die geur die dan vrij komt is gewoon al heerlijk, maar ik wilde een keer iets anders met cashewnoten en maakte daarom deze kaneel cashews. Ideaal als tussendoortje, maar ook heerlijk als topping!

Ingrediënten

Optioneel:

  • 2 el cashewboter
    *Dit kun je ook zelf maken, door cashewnoten in de keukenmachine te doen en de keukenmachine dan ongeveer 10-15 minuten laten draaien totdat er cashewboter ontstaat.

Zo maak je de kaneel cashews

  • Doe de cashewnoten in een kom en voeg alle ingrediënten er aan toe.
  • Roer alles goed door elkaar zodat alle cashewnoten omhuld zijn met wat siroop en kaneel. Te weinig kaneel? Doe er dan nog wat bij.
  • Doe vervolgens de cashewnoten 5-8 minuten op 160 graden in de airfryer. Houd ze wel even in de gaten, voordat ze er dadelijk te donker uitkomen.
  • Geen airfryer? Verwarm dan eerst de oven voor op 160 graden en doe de cashewnoten er daarna 7-10 minuten in.