Gezonde kapsalon

07-06-2017

We hebben allemaal weleens zin in een vette pizza of kapsalon en zo af en toe moet dat toch ook gewoon kunnen. Als je vaker wilt genieten van een kapsalon dan heb ik hier een heerlijke gezond recept voor de kapsalon voor je! Ik vind hem stiekem lekkerder dan een echte kapsalon. Deze kapsalon is zowel vegetarisch als vegan te maken, maar eet je wel vlees dan voeg je er gewoon kipshoarma aan toe.

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 350 gram zoete aardappels
  • 175 plantaardige kipstukjes van Vivera
    of 175 gram kipshoarma
  • 100 gram sla
  • 1 rode ui
  • 1 á 2 tomaten
  • Geraspte 30+ kaas na wens
  • peper, zout en paprika poeder
  • scheutje olijfolie

Zo maak je de kapsalon

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de zoete aardappel goed schoon of haal de schil eraf en snijd frieten van de zoete aardappel.
  • Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de zoete aardappel en giet er een scheutje olijfolie overheen. Meng het goed door elkaar en doe de zoete aardappel voor 12-15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen de kip gaar in een pan.
  • Snijd de tomaat en ui in stukjes.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en leg dit op je bord als onderste laag. Leg daarboven op de kip stukjes.
  • Leg er vervolgens wat sla overheen met de tomaat en de ui en bestrooi het tenslotte met wat geraspte kaas.
  • Je kunt er eventueel ook nog een (yoghurt)sausje overheen gieten.

Vind jij het bord ook al zo mooi? Vegeet hem dan niet te bestellen bij Cookinglife. Zo ziet je gerecht er nog lekkerder uit!