Kapsalon

17-08-2017

Laatst vroeg ik aan mijn tweeling zus welk recept zij graag in een gezonder jasje wilde hebben. Ze hoefde er niet lang over na te denken, namelijk de wel bekende kapsalon. Normaal wordt kapsalon van onder andere patat en shoarma gemaakt, maar dat moet natuurlijk een stuk gezonder kunnen! Zelf vind ik deze kapsalon met zoete aardappel en kip een stuk lekkerder! Zeker het proberen waard dus. Zo kun je namelijk zonder schuld gevoel toch genieten van een kapsalon. 

Ingredi├źnten

Voor twee personen

  • 350 gram zoete aardappels
  • peper, snufje zout en paprika poeder na wens
  • 200 gram kip stukjes of kip shoarma
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 100 gram sla
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 15 ml olijfolie

Zo maak je de kapsalon

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de zoete aardappel goed schoon of haal de schil eraf en snijd frieten van de zoete aardappel.
  • Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de zoete aardappel en giet er een scheutje olijfolie overheen. Meng het goed door elkaar en doe de zoete aardappel voor 12-15 minuten in een voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen de kip gaar in een pan.
  • Snijd de tomaten en ui in stukjes.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en leg dit op je bord als onderste laag. Leg daarboven op de kip stukjes.
  • Leg er vervolgens wat sla overheen met de tomaat en de ui en bestrooi het tenslotte met wat geraspte kaas.
  • Je kunt er eventueel ook nog een (yoghurt)sausje overheen gieten.