Kerst chips

04-12-2017

Chips kan erg lekker zijn, maar helaas wordt er vaak veel zout aan toegevoegd. Natuurlijk hebben we zout nodig, maar een teveel aan zout is niet goed voor ons lichaam en omdat we tijdens de feestdagen onze gerechten extra goed op smaak willen hebben gebruiken we vaak net iets te veel zout. Daarom heb ik een snack gemaakt zonder toegevoegd zout, namelijk Kerst sterren chips van tortilla's met paprikakruiden en truffelolie. 

Ingredi├źnten

* Je kunt ook volkoren tortilla's gebruiken. 

** Geen truffelolie in huis? Meng dan wat olijfolie met knoflookpoeder. 

Zo maak je de chips

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 165 graden.
  • Druk sterretjes uit de tortilla's. 
  • Meng de sterren met de paprikapoeder, peper en truffelolie en hussel alles goed door elkaar, zodat de sterren goed bedekt zijn met olie en kruiden.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de sterren er overheen. 
  • Bak de chips in ongeveer 10-15 minuten knapperig. 
  • Serveer de chips met een lekkere dip of wat bietenhumus.