Kip ketjap met rijst

27-09-2017

Regelmatig krijg ik te horen dat mensen behoeften hebben aan gezonde en simpele avondmaaltijden, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan en kwam toen tot dit gericht. Kip ketjap met rijst en groente. Ideaal voor door de weeks en heb je wat over? Bewaar het in de koelkast en warm het de dag daarna nog eventjes op! Zo eet je twee dagen makkelijk en gezond! Wil je het gerecht liever vegetarisch? Vervang dan de kip door kikkererwten en liever veganistisch? Laat dan de geitenkaas weg!  

Ingrediënten 

Voor twee personen

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet of 150 gram kikkererwten
  • 2 el ketjap of meer
  • 1 courgette
  • 100 gram paksoi
  • 8 trostomaatjes 
  • 125 gram tauge
  • 2 schijfjes geitenkaas honing
  • 30 gram cashewnoten


Zo maak je de kip ketjap:

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  • Snijd de kip in blokjes
  • Verwarm 15 ml margarine en bak de kip gaar en goudbruin. Voeg er wat zwarte peper aan toe en 1 el ketjap. Liever iets meer ketjap smaak? Voeg er dan nog één el. aan toe. Gebruik je kikkererwten? Wok deze dan in de volgende stap mee.
  • Snijd ondertussen de courgette en paksoi in sliertjes en wok dit samen met de tomaat, taugé en één el. ketjap. Je kunt de tomaten eventueel ook poffen in de oven of airfryer. 
  • Giet de rijst af en schep de gewenste hoeveelheid rijst op een bord met daaroverheen de kip en de groente. Strooi er vervolgens nog wat geitenkaas en cashewnoten overheen en genieten!