Koffie bites

21-09-2017

Deze koffie bites kun je een beetje met tiramisu vergelijken, alleen zijn ze een stuk gezonder! Deze koffie bites zijn gluten- en lactosevrij en daarnaast ook nog eens vegan! Heerlijk voor bij de koffie of thee. Daarnaast zijn ze ook nog eens raw, dus heb je niet eens een oven nodig! Wanneer ga jij ze maken?

Ingrediënten

voor 10 stuks

Bodem

  • 75 gram dadels zonder pit
  • 75 gram havermout
  • 4 el espresso / koffie
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Middelste laag

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram dadels zonder pit
  • 3 el koffie
  • merg van 1 vanille stokje
  • 2 el halfvolle melk / plantaardige melk
  • 1 el cacaopoeder

Bovenste laag

  • 150 gram cashewpasta
  • 1 el ahorn siroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 el zonnebloemolie 
  • 100 ml water

Voedingswaarde - per portie

  • 209 kcal
  • 14,5 gram koolhydraten
  • 13,5 gram vet waarvan 2,8 gram verzadigd
  • 7,3 gram eiwitten

Zo maak je de koffie bites:

  • Leg de dadels ongeveer 5 minuten in lauw water.
  • Doe de havermout vlokken, met de koffie, kokosbloemsuiker en dadels in de keukenmachine en mix het tot een deeg.
  • Leg een bakpapiertje over een vierkante bakvorm / ovenschaal en verdeel het deeg over de bodem.
  • Zet het deeg vervolgens 10 minuten in de koelkast neer.
  • Maak de keukenmachine schoon en doe vervolgens alle ingrediënten voor de tweede laag in de keukenmachine. Zorg ervoor dat er een glad beslag ontstaat. Is het beslag te droog? Voeg er dan nog wat melk aan toe.
  • Giet de laag over de bodem en zet hem vervolgens weer weg in de koelkast.
  • Maak de keukenmachine schoon en doe vervolgens alle ingrediënten voor de bovenste laag in de keukenmachine behalve het water.
  • Zet de keukenmachine aan en voeg beetje bij beetje het water er aan toe, zodat er een dikke romige crème ontstaat.
  • Giet de laatste laag over de andere lagen heen en laat de koffie bites ongeveer 8 uur opstijven in de koelkast.